İstanbulKart HES kodu nasıl eşleştirilir?

Koronavirüs önlemleri kapsamında şehir içi ulaşım kartları HES kodu eşleştirmesi yapılması gerekiyor. İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbulKart için adımlar atıldı. İstanbulKart kullanıcıları 15 Ocak 2021 tarihine kadar HES kodunu ulaşım kartına eşleştirmesi gerekiyor. Biz de sizin için İstanbulKart-HES kodu eşleştirmesi nasıl yapılır anlattık.

İstanbulKart HES kodu nasıl eşleştirilir?
İstanbulKart HES kodu nasıl eşleştirilir?
GİRİŞ 16.12.2020 09:57 GÜNCELLEME 16.12.2020 09:57

Öncelikle Hayat Eve Sığar uygulamasının kısaltılmış hali olan HES kodunu edinmemiz gerekiyor. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen ve koronavirüs takip uygulaması üzerinden her kullanıcı bir HES kodu alabilir. HES kodu sayesinde koronavirüs önlemleri için kullanıcının risk durumu ve hastalık takibi yapılabiliyor. Şimdi gelelim İstanbulKart’a HES kodu nasıl eşleştirilir kısmına.

İBB iştiraklerinden BELBİM ile Sağlık Bakanlığı ortak çalışması ile İstanbulKart korona virüs tanısı konmuş veya temas riskli grubunda bulunan vatandaşların toplu taşımaları kullanmamasını hedefliyor.

SON TARİH 15 OCAK

Bu eşleştirmeyle hasta veya temaslı vatandaşların bilgileri Sağlık Bakanlığı tarafından İBB’ye iletilecek. Böylece otomatik olarak bu gruptakilerin İstanbulKart’ı askıya alınmış olacak ve toplu ulaşımda kullanılmayacak. HES kodu eşleştirmesi için belirlenen son tarih ise 15 Ocak 2021. İstanbulKart kullanıcılarının, 15 Ocak’a kadar kartlarını HES kodları ile eşleştirmesi gerekiyor.

WEB SİTESİ ÜZERİNDEN YAPILABİLİYOR

İstanbul’da ise toplamda 34 milyon 260 bin 87 İstanbulkart bulunuyor. Bu kartlardan 8 milyon 260 bin 87‘si kişiselleştirilmiş durumda. Anonim olan İstalbulkart’lar ise kişiselleştirilecek.

İstanbulkart ile HES kodunu eşleştirmek isteyen kişiler, bu işlemi kisisellestirme.istanbulkart.istanbul adresinden yapabiliyor. Bu site üzerinden ulaşım kartınız ile HES kodunuzu eşleştirebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor