Google ve Qualcomm anlaştı

Google ve Qualcom tarafından yapılan açıklamalarda Snapdragon işlemcilerine sahip yeni Android cihazlar artık en az 3 Android güncellemesi alabilecek. Bu sayede artık Android cihazlar daha uzun süre kullanılabilecek.

Google ve Qualcomm anlaştı
Google ve Qualcomm anlaştı
GİRİŞ 17.12.2020 16:46 GÜNCELLEME 17.12.2020 16:46

Google, Qualcomm işlemcilerine sahip yeni akıllı telefonların, üç yıl boyunca büyük Android güncellemelerini destekleyeceğini ve güvenlik güncellemelerini de dört yıl süreyle alabileceklerini duyurdu. 

Destek süresinin önemli ölçüde uzatılması yalnızca yeni cihazlar için geçerli olacak ve halihazırda piyasaya sürülen modelleri etkilemeyecek. Dolayısı ile Qualcomm, Snapdragon 888'den başlayarak tüm akıllı telefon işlemci portföyü için üç büyük Android işletim sistemi güncellemesini de destekleyecek.

Kural üreticilere göre değişiklik gösterebilir

Samsung, Xiaomi, HMD Global ve diğer şirketlerin bu yeni güncelleme uygulamasını kullanıcılarına yansıtıp yansıtmayacakları ise muamma. Zira kullanıcılar telefonu aldıklarında yüklü olan Android 11 işletim sistemini de sayacak olursak, Android 11-12-13 ve 14 sürümlerini tek bir cihazla kullanabilecekler. Bunun da yeni cihaz satışlarını olumsuz etkileyeceği düşünülebilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma