Nükleer silah sistemine siber saldırı düzenlendi

ABD Ulusal Nükleer Güvenlik Yönetimi birimine siber saldırı yapıldığı ortaya çıktı. Bilgisayar korsanlarının ABD'nin nükleer silahlarını kontrol eden kurum ve diğer birçok kuruma saldırıda bulunduğu açıklandı.

GİRİŞ 18.12.2020 10:17 GÜNCELLEME 18.12.2020 11:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Ulusal Nükleer Güvenlik Yönetimi ile birlikte en az 6 federal kurum ve kuruluşa siber saldırı düzenlendiği ortaya çıktı.

 

 

Politico'da yer alan haberde Enerji Bakanlığı ve Ulusal Nükleer Güvenlik Yönetimi ile birlikte çok sayıda kurum ve kuruluşa siber saldırı düzenlendiği belirtildi. ABD’nin nükleer silah depolarını ve bunların durumlarını takip eden Ulusal Nükleer Güvenlik Yönetimi’ne düzenlenen siber saldırının boyutu ile ilgili bir bilgi verilmedi.

SALDIRININ ETKİSİ HENÜZ BELLİ DEĞİL

 

 

Politico’ya bilgi veren kaynaklar siber saldırının etkisini ölçmeye çalıştıklarını açıklarken, “Henüz saldırganların nereye girip herhangi bir bilgiye erişip bunları çaldıklarını tespit edemedik. Soruşturma devam ediyor ve bu bilgisayar korsanlarının yarattığı hasarı tespit etmek için haftalar var” yorumunu yaptı.

RUSLARDAN ŞÜPHELENİLİYOR

Uluslararası basın, saldırının arkasında Rusya’nın olduğunu öne sürdü. Alman Bild gazetesi, saldırıyı Kremlin’e bağlı bilgisayar korsanlarının gerçekleştiğini yazdı.

YORUMLAR 1
  • Cihan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bild Yorum yapmış. Almayanın Sözcü Gazetesi. Almanyada derler ki. BILD Gazetesi Mezardaki Ölüyle bile Konuşurmuş. Yalancı Fitneci Kalleş Yahudi. Dikkat edin 1ci Dünya Savaşı. 2ci Dünya Savaşı. Bunların Yüzünden çıkmıştır. Yalan dolan Gazete. Bild, Zeit, Welt, Sözcü vs vs... Zeit Gazetesi Türkiyede Zaman adını Taşıyan Gazetedir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek