Tencent oyunları Huawei App Gallery'den kaldırıldı

Tencent firması tarafından geliştirilen ve milyonlarca kişi tarafından oynanan oyunlar Huawei'nin uygulama mağazasından kaldırıldı. PUBG'nin geliştiricisi olan şirket Huawei ile yaşadıkları sorun nedeniyle bu kararı aldı.

Tencent oyunları Huawei App Gallery'den kaldırıldı
Tencent oyunları Huawei App Gallery'den kaldırıldı
GİRİŞ 02.01.2021 09:39 GÜNCELLEME 02.01.2021 09:39

PUBG Mobile ve Call of Duty Mobile gibi popüler oyunların yayıncısı olarak bilinen Çin merkezli Tencent, başka bir Çinli şirket Huawei ile ödeme krizi yaşıyor.

Tencent Games tarafından yapılan açıklamaya göre iki şirket, ödeme konusunda anlaşmaya varamadı ve Tencent oyunları Huawei mağazasından kaldırıldı.

Çin'deki akıllı telefon pazarının yüzde 40'ını elinde tutan Huawei, Tencent ile yaşadığı sorunlar nedeniyle milyonlarca kullanıcısını zor durumda bırakabilir.

Huawei ödemede sorun çıkarttı

Reuters’ın kaynaklarına dayandırdığı habere göre Huawei, uygulama gelirlerinden yüzde 50’lik bir komisyon talep ediyor. Ancak Tencent, bu oranın çok yüksek olduğunu belirterek anlaşmaya yanaşmıyor.

Konuyla ilgili Tencent tarafından yapılan açıklamada, "Huawei'nin mobil oyun platformu, oyun promosyonu sözleşmesini anlaşma sağladığımız gibi yenilemiyor. Bu nedenle Tencent Games ürünleri bu sabah saatlerinde uygulama mağazasından kaldırıldı. Şu anda, mümkün olan en kısa sürede sorunu çözmek için iletişim halindeyiz." ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: REUTERS, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi