Huawei'nin İHA patenti onaylandı

Huawei'nin geçtiğimiz yıllarda yaptığı bir patent başvurusu Çin otoriteleri tarafından kabul edildi. Bu patente göre Huawei'nin drone ve insansız hava araçları için özel bir sistem geliştirdiği ortaya çıktı. Huawei tarafından geliştirilen yapay zeka destekli sistem bir İHA'nın tüm ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

Huawei'nin İHA patenti onaylandı
Huawei'nin İHA patenti onaylandı
GİRİŞ 06.01.2021 14:10 GÜNCELLEME 06.01.2021 14:10

Huawei son yıllarda ABD ambargosu nedeniyle büyük zorluklar çekse de kendi ekosistemini oluşturmaya çalışıyor. Bu anlamda ilk olarak kendi işletim sistemini geliştiren firma beyaz eşya, otomobil ve nesnelerin interneti gibi alanlarda da çalışmalarını sürdürüyor. Huawei'nin ayrıca insansız hava araçları ve drone'lar üzerinde çalıştığı da ortaya çıktı. Huawei'nin yeni onay alan patent başvurusu, şirketin gelecekteki planlarına ışık tutuyor. 

Huawei'nin 2018 yılında başvuru yaptığı "CN110737212B" kodlu patent, geçtiğimiz günlerde Çin yetkilileri tarafından onaylandı. Patentin esas konusu, insansız hava araçları ve drone gibi araçlar için geliştirilmiş olan yapay zeka destekli bir yönetim ve kontrol sistemini kapsıyor. Huawei, önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin en önemli insansız hava aracı üreticilerinden Bayraktar'a rakip olabilir gibi görünüyor.

Huawei hem günlük hem de gelişmiş İHA'lar için patent aldı

Huawei'nin insanlı ve insansız hava araçları ile drone'lara olan ilgisi, uzun zamandır bilinen bir şey. Alınan son patent, planların artık daha ciddi bir noktaya geldiğini gösteriyor. Ayrıca patentte yer alan bilgilere göre şirket, gelişmiş hava araçlarının yanı sıra günlük kullanım için tasarlanan drone'ları da yapay zeka ile doldurmayı planlıyor. Hatta kullanıcılar için farklı kullanım modlarına dair bilgiler de bu patentte yer alıyor.

Huawei tarafından geliştirilen patent, 3 farklı modülden oluşuyor. Bu modüller, hava acına herhangi bir komutun gelmesi, analiz edilmesi ve komuta uygun olarak hareket edilmesini sağlıyor. Üstelik tüm bunları gerçekleştiren yapay zeka, esas kullanıcı ile de sürekli olarak iletişim halinde oluyor. Böylelikle o aracı kullanan kişi, anlık olarak veriler alıyor, hava aracının neler yaptığını takip edebiliyor. Huawei'nin patenti etkileyici görünse de şirket, bu patentle ilgili bir açıklama yapmadı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak