NASA bomba bir duyuru yapabilir! Flaş gelişme...

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA önümüzdeki ay yani şubat ayında flaş bir açıklama yapmaya hazırlanıyor. Kızıl gezegenle ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için önemli bir adım atılıyor. Peki Mars'ta ne olacak? NASA'nın planı nedir? NASA neyi duyurmayı planlıyor?

NASA bomba bir duyuru yapabilir! Flaş gelişme...
NASA bomba bir duyuru yapabilir! Flaş gelişme...
GİRİŞ 15.01.2021 06:52 GÜNCELLEME 15.01.2021 06:52
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

NASA'nın Perseverance isimli keşif aracını hatırladınız mı? Bazı sebeplerden dolayı Perseverance'ın fırlatılışı ertelenmişti ve ama 30 Temmuz'da Mars'a doğru yola çıktı. Aradan aylar geçti ve sonunda Perseverance'ın Mars'a inişi için geri sayım da başladı.

Perseverance'ın 18 Şubat'ta Jezero Krateri'nin içine inmesi planlanıyor. Burada ilginç bir nokta daha var. Perseverance'ın inişi sismik sinyaller üretecek. NASA'nın Mars'ta bulunan InSight keşif aracı bu sinyalleri 3200 km'den tespit etmeye çalışacak. Eğer bu durum gerçekleşirse bir ilke imza atılacak. Çünkü InSight ekip üyeleri daha önce hiçbir uzay aracının inişini bu şekilde belirlemediklerini söyledi.

InSight, 2018'de Mars'ın Elysium Planitia bölgesine başarılı bir şekilde indi. İniş yaptığı bölgeye sismograf ve ısı sondası yerleştirdi. İnişinden bu yana yüzlerce sarsıntıyı tespit etti. Aslında temel görevi Mars'ın iç yapısını araştırmak.

Bununla birlikte InSight ekip üyesinden bir kişi yaptığı açıklamada, "Sismik bir kaynağın nerede, nasıl olduğunu bulmak için Dünya'da birçok istasyon bulunuyor. Bu şekilde sarsıntılar tespit edilebiliyor. Ancak Mars'ta ise tek bir istasyon var" dedi.

Tüm zorluklara rağmen Perseverance'ın inişi InSight ekibi için büyük bir fırsat. Bir çarpmanın oluşturduğu sismik veriler, bilim insanlarına birçok detay sunabilir.

PERSEVERANCE NELER YAPACAK?

Adı "sebat" anlamına gelen Perseverance, NASA'ya bağlı Jet İtki Laboratuvarı tarafından üretildi. Mars'a 2011'de gönderilen Curiosity gezginci keşif aracının tıpkısına yakın bir tasarıma sahip araç, Jezero Krateri yüzeyinde incelemeler yapacak.

Araç, 23 kamera ve 2 mikrofon donanımının yanı sıra "Ingenuity" adı verilen uzaktan kumandalı keşif helikopterini de içeriğinde barındırıyor.

YORUMLAR 13
  • ADANALI 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalaaaaan. Nasanin hayatı yalan. Yeryüzünde denizlerde daha keşfedilmemiş yerler varken Nasa gidemediği uzayı keşfetmeye çalışıyor. Kendi başkanlarının açıklaması var. Van allen kuşağını geçemiyoruz diye. Yanı şimdilik dünyadan çıkış yok.
    Cevapla
  • Adanalı cahildir 3 yıl önce Şikayet Et
    cahil
    Cevapla
  • ... 3 yıl önce Şikayet Et
    Yav başkandan da gizli bi durumdan bahsediyoruz oğlum herkese sonradan duyuru yapıyorlar!
    Cevapla
  • Aras Atar 3 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler kardeş, engin bilgi, tecrübe ve araştırmaların ile vardığın bu sonuç diğer dünya devletlerinin ve uzayı gözleyen profesyonel ve amatör onbinlerce gözlemcinin anlayamadığı ve yanıltıldığı sonuçları sen çözmüşsün, aferin bu yolda devam et...
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyayı bilerek yaşanmaz hale getiriyorlar bizleri kandırarak uzayda yaşamaya zorlayacaklar
    Cevapla
  • Karacan 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok film izlemişsin, biraz ara ver
    Cevapla
  • Asır. 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence ABD uzaya yerleşecek beli bir zaman geçtikten sonra yaşadığımız gezegeni yaşamayacak hale getirip sonra uzaya yerleşecekler bakalım sonumuz ne olacak.
    Cevapla
  • tekaüt 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan o kadar parayı dünyayı daha yaşanabilir bir yer olması için harcasanız sorun kalmayacak...
    Cevapla
  • osman 3 yıl önce Şikayet Et
    ayvayı yedik gibi geliyo bana bundan öncede dünya için felaketler söylenmişti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor