Dünya devi telefon pazarından çekiliyor mu?

Son dakika haberine göre; Güney Kore merkezli teknoloji üreticisi LG, düşük performans gösterdiği telefon satışlarının ardından radikal bir kararın eşiğinde. Şirket, telefon pazarını terk etmeyi planlıyor.

Dünya devi telefon pazarından çekiliyor mu?
Dünya devi telefon pazarından çekiliyor mu?
GİRİŞ 21.01.2021 00:46 GÜNCELLEME 21.01.2021 00:47
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

LG, uzun yıllardır telefon pazarında bulunan ve bazı telefon modelleriyle kullanıcıların fazlasıyla ilgi gösterdiği bir teknoloji üreticisi. Ancak son yıllarda LG için telefon satışları pek iyi durumda değil ve çıkardığı telefonlar eskisi gibi ilgi görmüyor.

Son olarak pervane tasarımlı bir akıllı telefon çıkararak niş bir kitleye hitap eden LG, son 5 yılda telefon pazarında 4.5 milyar dolar zarar açıkladı. Tablonun bu denli kötü olması ise LG'yi radikal bir kararın eşiğine getirdi.

Son dakika: Dünya devi telefon pazarından çekiliyor mu?

LG'den yapılan açıklamada şu satırlara yer verildi:

"Küresel pazarda, akıllı telefonlar da dahil olmak üzere mobil birimdeki rekabet daha da acımasız hale geldi. LG Electronics, mevcut ve gelecekteki rekabet gücünü göz önünde bulundurarak, cep telefonu birimimiz hakkında en iyi kararı vermemiz gereken noktaya geldiğimize inanıyor."

Bu açıklama da LG'nin telefon üretimini tamamen ya da kısmen bırakabileceği şeklinde yorumlanıyor.

Son dakika: Dünya devi telefon pazarından çekiliyor mu?

İLK 7'YE BİLE GİREMEDİ

Araştırma şirketi Counterpoint'e göre LG, Strategy Analytics tarafından 2013'ün ilk çeyreğinde küresel akıllı telefon pazarında üçüncü sırada yer almasına rağmen, 2020'nin üçüncü çeyreğinde ilk yediye bile giremedi.

Reuters'ta yer alan habere göre LG'nin beş yıldan fazla kümülatif kayıpları ve kaynakların yanlış tahsisi değerlemeyi baskılarken, analistler, LG'nin cep telefonu birimini kapatmaya karar vermesi durumunda bunun piyasa değerini tahmini 4 trilyon won artırabileceğini (yaklaşık 27 milyar TL) ifade etti.

YORUMLAR 28
  • Ucuz sat 3 yıl önce Şikayet Et
    Telefonları yavaşlatınca yenisini de zamlı satınca bittin LG, xaomi bitirdi LG ve Samsun u
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    cikip son model fiat satilmaz ucuz olan zaten kalitesiz olur sistem girmek icin ilk de kalite cam pil ve kullanma olur ve ucuz olur halk dener dunyanin parasi ver iyi cikmaz ise basina bela aliyorsun
    Cevapla
  • Yozgatlı Fetih 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    Hem televizyon hem telefon bunların hepside yazılım olarak beş para etmez. Koskoca teknoloji devisin elektronik devre üretmek yetmiyor. Yazılım da bi o kadar önemli
    Cevapla
  • Yücel Ertaş 3 yıl önce Şikayet Et
    LG televizyon dışında zaten cep telefonu üretmekte hep başarısız olmuştur ve sadece uygun fiyatlı televizyon üretip satsın.Yani herkes bildiği işi yapsın.
    Cevapla
  • LG g3 3 yıl önce Şikayet Et
    Dayı 2015 den beri G3 kullaniyom. Bataryayı değiştir devam et yoluna. Piyade tüfeği gibi. Adamlar sağlam yapmış. Bilip bilmeden yorum yapma
    Cevapla
  • Metin 3 yıl önce Şikayet Et
    vestel ya da başka bir şirketimiz satın alabilse ne iyi olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...