WhatsApp'tan iki yeni açıklama! Gizlilik sözleşmesini kabul etmeyenlerin hesabı ne olacak?

WhatsApp tarafından tepki çeken "zorunlu güncelleme" kararı ile ilgili iki yeni açıklama geldi. Platform, kararından geri adım atmayacağının sinyalini verirken, gizlilik sözleşmesini 15 Mayıs tarihine kadar kabul etmeyen kullanıcılar, bildirimleri almaya devam edecek ancak uygulamadan mesaj okuyamayacak ve gönderemeyecek.

GİRİŞ 21.02.2021 22:56 GÜNCELLEME 22.02.2021 09:18
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan mesajlaşma platformu WhatsApp’ın  zorunlun güncelleme kararının yankıları sürüyor.

Dikte ettiği değişiklik sonrası kullanıcı sayısı hızla azalan WhatsApp tepki çeken güncelleme kararı ile ilgili yeni iki açıklama yayımladı.

"GÜNCELLEME HATIRLATMALARINA YENİDEN BAŞLAYACAĞIZ"

WhatsApp, "Güncellememiz Hakkında Daha Fazla Bilgi" başlığıyla paylaştığı yazıda "WhatsApp'ı kullanmaya devam edebilmeleri için bu güncellemeleri inceleyip kabul etmelerini kullanıcılara hatırlatmaya başlayacağız" denildi.

"YANLIŞ ANLAŞILMALARI GİDERMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Söz konusu yazıda "Daha önce bu güncelleme hakkında çok fazla sayıda yanlış bilgiyle karşılaştık" ifadelerine yer veren WhatsApp, yanlış anlaşılmaları gidermek için yoğun bir şekilde çalışmaya devam edildiğinin altını çizdi.

"GERİ ADIM ATMAYACAKLAR" DİYE YORUMLANDI

WhatsApp'ın resmi blog sitesi üzerinden yayınlanan bu yazı WhatsApp'ın gelen tüm tepkilere rağmen geri adım atmayacağı yönünde yorumlandı.

15 MAYIS'TA SONRA REDDEDERSENİZ NE OLACAK?

Donanımhaber'de yer alan habere göre; yeni sözleşme şartlarını 15 Mayıs'tan sonra reddederseniz, birkaç hafta boyunca aramaları ve bildirimleri almaya devam edebileceksiniz, ancak uygulamadan mesaj okuyamayacak ve gönderemeyeceksiniz. Bundan sonra ne olacağı henüz belli değil, ancak WhatsApp'ın 120 gündür aktif olmayan hesapları silmek gibi yeni bir politikası var. Yani sözleşmeyi onaylamayan hesaplar, 120 gün boyunca "pasif" olacak ve bu süre zarfında yeni sözleşmeyi geri dönüp kabul edebilecek. Fakat, 120 gün sonunda sözleşme kabul edilmez ve hesap yeniden aktif edilmezse otomatik olarak silinecek. Bu da tüm gruplarınızın, konuşmalarınızın ve medyanın, eğer o tarihe kadar yedeklemediyseniz silinmesi anlamına gelecek. Bu sebeple önerimiz, eğer sözleşmeyi kabul etmek istemeyen gruptaysanız, tüm WhatsApp geçmişinizi yedeklemeniz olacaktır.

GÜNCELLEME ÖTELENMİŞTİ

Facebook'un bünyesinde bulunan mesajlaşma platformu WhatsApp, gelen tepkiler sonrası 15 Ocak'ta söz konusu yeni şartları 8 Şubat'tan 15 Mayıs'a ötelediğini duyurmuştu.

TÜRKİYE'NİN ALDIĞI WHATSAPP KARARLARI

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de tepkilere neden olan WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesi için Rekabet Kurulu harekete geçmiş, kuruldan yapılan açıklamada Facebook ve WhatsApp hakkında resmen soruşturma başlatıldığı duyurulmuştu.

Rekabet Kurulu ayrıca WhatsApp'la veri paylaşımı zorunluluğunun durdurulduğu bildirilmişti.

Rekabet Kurulu'nun internet sitesinde yer alan yazıda söz konusu verilerin Facebook'un faaliyet gösterdiği diğer pazarlarda kullanılmasının ve bunun WhatsApp kullanımı için zorunlu tutulmasının 4054 sayılı Kanun kapsamında yol açtığı endişeler de sıralanmıştı.

KAYNAK: NTV, DONANIM HABER
YORUMLAR 95
  • ISIMSIZ 3 yıl önce Şikayet Et
    Watsaap kaldırdım facebook ise profilimi sildim. Kimse türkler ile uğraşmasın.
    Cevapla
  • Erhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada Birtek WhatsApp mı var. WhatsApptan önce Viber vardı WhatsApptanda daha iyidi devlet gerekirse butür sosyal ağlara kısıtlama getirmeli çünkü toplumumuzdaki birçok insan kuralları bilmiyor vatandaşımızı ezdirmedin devlet bunlara
    Cevapla
  • Ayxan 3 yıl önce Şikayet Et
    Var ıdı yox helede var
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    WhatsApp ı sildim. Fakat kamu kurumlarındaki müdürler zorla geri yükletiyorlar. Grup kuruyorlar. Personeline isteği dışında baskıyla yükletiyorlar. Kurmayan personele mobing uyguluyorlar.
    Cevapla
  • Sabır 3 yıl önce Şikayet Et
    Whatsappta buluta yuklediginiz yazisma resim ne varsa once onu silin sonrada kaldirin.
    Cevapla
  • meraci83 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok umurumdaydı sülüklerin aldığı kararlar. Kötü ve habis komşu insanı ev sahibi yaparmış misali bu sülükler böyle dayatmalara devam etsin ki Tük ün aklı başına gelsin.
    Cevapla
  • Nur 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle katılıyorum bu zavallı sülüklere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar