Bakan Karaismailoğlu yerli 5G için kritik tarihi açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 5G sistemine yerli ve milli imkanlarla geçileceğini açıkladı. Karaismailoğlu, “Projemizin ilk fazı martta tamamlanacak. Tüm fazları tamamladığımızda alnımızın akı ile 5G’ye geçeceğiz” dedi.

Bakan Karaismailoğlu yerli 5G için kritik tarihi açıkladı
Bakan Karaismailoğlu yerli 5G için kritik tarihi açıkladı
GİRİŞ 24.02.2021 13:33 GÜNCELLEME 24.02.2021 13:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda (BTK) gerçekleştirilen Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de bilişim ve iletişim sektörünün altyapı çalışmalarında yerli ve milli donanım ve yazılıma geçiş adı verilen tarihi bir dönüşüm süreci yaşandığını söyledi.

Karaismailoğlu, 5G altyapıları için kritik önemdeki 5G çekirdek şebeke, 5G baz istasyonu, 5G'ye özel yönetim, servis ile operasyon yazılım ürünlerinin, yerli ve milli imkanlarla geliştirildiğinin altını çizerek, "Cumhurbaşkanımızın da vurguladığı gibi, 5G sistemine yerli ve milli imkanlarla geçeceğiz ve bundan gurur duyuyoruz. Projemizin ilk fazı mart ayında tamamlanacak. Diğer fazlara ilişkin çalışmalarımız da devam ediyor. Tüm fazları tamamladığımızda alnımızın akı ile 5G'ye geçeceğiz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • CyberNet 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet tabi 4.5 G çağ atladık en düşük hız 100Mbps Şimdi sıra geldi 5G ye minumum hedep 10000000Mbps.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı