Elon Musk'a gönderdiğiniz miktarın iki katını kazanın diyerek dolandırdılar

Dolandırıcılar, “Elon Musk’a gönderdiğiniz Bitcoin miktarının iki katını anında geri alın!” sloganıyla bir internet sitesi kurdu. Bir kişi 5 Bitcoin yani günümüz kuruyla 1.8 milyon TL civarında parasını bu dolandırıcılara ne yazık ki kaptırdı.

Elon Musk'a gönderdiğiniz miktarın iki katını kazanın diyerek dolandırdılar
Elon Musk'a gönderdiğiniz miktarın iki katını kazanın diyerek dolandırdılar
GİRİŞ 04.03.2021 09:22 GÜNCELLEME 04.03.2021 09:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kripto paralar son aylarda Bitcoin’in hızlı yükselişi sayesinde yeniden popüler oldu. Hal böyle olunca parasını hızlıca çoğaltmak isteyenler dolandırıcıların kurbanı olabiliyor.

Elon Musk'ın kripto paralara yaptığı yatırımlar ve Twitter hesabındaki açıklamaları, bu paraların değerini çok hızlı bir şekilde katlamaya yardımcı olmuştu.

İşte bunu fırsat bilen bazı dolandırıcılar "Elon Musk'a attığınız Bitcoin'in 2 katını anında geri alın" mottosuyla site kurarak kolay yoldan para kazanacağını düşünen insanları kandırmayı başarıyor.

Ortaya çıkan son olayda bir kişi, Elon Musk'tan 2 misliyle geriye alacağına inandığı 5 Bitcoin'i dolandırıcılara gönderdi. Şu anda 250 bin dolardan fazla (1,8 milyon TL) değere sahip olan 5 Bitcoin, elbette 2 katı olacak şekilde geri dönmedi.

 

YORUMLAR 1
  • Leyla 3 yıl önce Şikayet Et
    Körler sağırlar, birbirini ağırlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!