Türkiye'deki YouTuber’lar ABD’ye vergi ödeyecek mi?

YouTube, bugün içerik üreticilere bir eposta göndererek ABD’deki izleyicilerden elde edilen gelirlere yönelik vergilendirme sistemini duyurdu. İçerik üreticiler eğer vergi bilgilerini ABD’ye iletmezse toplam gelirlerinin yüzde 24’ü kesintiye uğrayacak. Türkiye’den YouTube’a içerik üretenler bu durumdan nasıl etkilenecek? Detaylar haberimizde.

Türkiye'deki YouTuber’lar ABD’ye vergi ödeyecek mi?
Türkiye'deki YouTuber’lar ABD’ye vergi ödeyecek mi?
GİRİŞ 10.03.2021 12:01 GÜNCELLEME 10.03.2021 12:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

YouTube, artık ABD dışındaki içerik üreticilerden de ABD vergilerini alacağını duyurdu. YouTube’un vergi kesintisi politikasında yaptığı değişiklik, içerik üreticilerin yalnızca ABD’deki izleyicilerden elde ettiği gelirleri kapsayacak olsa da Türkiye’deki içerik üreticiler dahil olmak üzere dünya genelindeki binlerce kişi bu değişiklikten etkilenecek. Peki Türkiye’deki YouTuberlar için durum nasıl olacak?

ABD'den YouTube içerik üreticilerine vergi kesintisi kararı

Youtuber'lara geriye dönük vergi şoku

YouTube’un resmi YouTube Creators kanalından yayınlanan bir videoda söz konusu değişikliğin önümüzdeki Haziran ayında yürürlüğe gireceği açıklandı. İçerik üreticiler artık Türkiye ya da başka bir ülkede olsa da ABD’deki izleyiciler sayesinde elde ettikleri gelirler için ABD’ye vergi ödemek zorunda olacak.

TÜRKİYE VE DÜNYA GENELİNDEKİ YOUTUBERLAR İÇİN SON GÜN 31 MAYIS

Türkiye’deki içerik üreticiler eğer Haziran ayına kadar vergi bilgilerini YouTube ile paylaşmazsa sadece ABD’deki izlenme gelirleri değil tüm gelirleri üzerinden yüzde 24 vergi kesintisi ile karşılaşacak. YouTube, söz konusu değişikliklerin YouTube İş Ortağı Programı’nda yer alan herkes için geçerli olacağını ifade ediyor ve önümüzdeki haftalarda güncel vergi bilgilerinizi göndermeniz için Google AdSense aracılığı ile bir istek alacağınızı belirtiyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk youtuberlerin çoğu zaten Türkiye'de vergi vermiyorlar iyi oldu bu onlara
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!