10 bin metreye dalabilen su altı aracı keşiflere başlamaya hazır

Çin Gemi Araştırma Bilim Merkezi tarafından geliştirilen insanlı deniz altına dalma aracı Fendouzhe (Güreşçi/Savaşçı), 16 Mart Salı günü Çin Bilim Akademisi’ne bağlı Açık Deniz Bilim ve Mühendislik Enstitüsü’ne teslim edildi. Deniz altına dalma aracını geliştiren Çin Gemi Araştırma Bilim Merkezi, ülkenin güney eyaleti Hainan’daki Sanya liman kentinin ilgili enstitüsü ile bu çerçevede bir teslimat protokolü imzaladı.

10 bin metreye dalabilen su altı aracı keşiflere başlamaya hazır
10 bin metreye dalabilen su altı aracı keşiflere başlamaya hazır
GİRİŞ 17.03.2021 10:18 GÜNCELLEME 17.03.2021 10:18

Fendouzhe’nin açık denizde bilimsel araştırma alanında, deniz kaynaklarının incelenmesinde ve Çin Denizi’nde olası kurtarma operasyonlarında önemli bir rol oynaması hedefleniyor. Açık Deniz Bilim ve Mühendislik Enstitüsü, Fendouzhe’nin ve insanlı diğer dalış aracı Shenhai Yongshi’nin (Açık Deniz Savaşçısı) kullanımı için bir eğitim komitesi oluşturdu. Bu araçlardan Fendouzhe 10 bin metre derinliğe ulaşabilirken, Shenhai Yongshi de 4 bin 500 metreye dalabiliyor.
 
Enstitünün açıklamasına göre bu komite, dalıcı araçların kullanıcıları ve uzmanları için iletişim ve görüş alışveriş platformu olarak işlev görecek. Bu çerçevede uygulamaların desteklenmesi, teknik güncellemenin yönlendirilmesi ve operasyonel kapasitenin iyileştirilmesi amaçlanıyor. Fendouzhe, Kasım 2020’de Mariannes Çukuru’nda 10 bin 909 metre derinliğe dalarak bir rekor kırmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi