TCL akıllı telefon anlayışını değiştirmeye hazırlanıyor

TCL’in uzun süredir katlanabilen ve uzayabilen ekranlı telefonlar üzerinde çalıştığı biliniyor. TCL'in bu iki teknolojiyi birleştireceği ortaya çıktı.

TCL akıllı telefon anlayışını değiştirmeye hazırlanıyor
TCL akıllı telefon anlayışını değiştirmeye hazırlanıyor
GİRİŞ 28.03.2021 15:36 GÜNCELLEME 28.03.2021 15:36

TCL’nin son olarak uzayabilen ekrana sahip bir akıllı telefon geliştirdiği biliniyor. Bu telefon ile ilgili ilk prototipler kısa bir süre önce ortaya çıktı.

Ortaya çıkan patente göre TCL, hem katlanabilen hem de uzayabilen bir telefon ekranı teknolojisinin peşinde olduğu anlaşılıyor. 

Bazı taslak çizimleri ortaya çıktı. Bu taslak çizimlerinde uzayabilen ekrana sahip telefon, ayrıca z şeklinde katlanabiliyor.

Bu patentin gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceği ise merak konusu. Ancak TCL’nin CES 2021‘de bir uzayabilen telefon ile karşımıza çıkması bekleniyor.

TCL katlanabilir ekranların fiyatını düşürebilir

Hem katlanabilen hem de uzayabilen telefonlar halen tüketicilerin ulaşabileceğinden çok daha pahalı. TCL ise akıllı televizyon dünyasında yakaladığı başarıyı henüz telefon piyasasına yansıtamadı.

Panel teknolojisinde Çin’in en önemli firmalarından olan TCL’nin, katlanabilen ve uzayabilen ekranları daha uygun fiyatlara getirme ihtimali  de var. Ancak burada Samsung örneğini de unutmamak gerekiyor. Samsung, dünyanın en büyük iki panel üreticinden biri. Firma buna rağmen, katlanabilir telefon modellerinde bu masrafları kısmayı başaramadı.

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!