Xiaomi'nin ilk işlemcisi Surge C1 tanıtıldı

Xiaomi’nin ilk görsel işlemcisi Surge C1 yoğun görsel hesaplamaları hızla yaparak işlemciyi zorlamıyor ve fotoğraf kalitesini üst seviyelere çıkıyor.

Xiaomi'nin ilk işlemcisi Surge C1 tanıtıldı
Xiaomi'nin ilk işlemcisi Surge C1 tanıtıldı
GİRİŞ 02.04.2021 11:36 GÜNCELLEME 02.04.2021 11:36

Xiaomi, akıllı telefonlarla başlayan macerasına yazılımla devam ederken şimdi de işlemci üretimine başladı. Teknoloji devinden akıllı telefon yonga seti beklenirken, firmanın ilk etap için yalnızca bir görsel işlemci tasarladığı ortaya çıktı.

Xiaomi Surge C1 yongası firmanın 25 milyon dolar civarında yatırım ile başladığı Ar-Ge macerasının son meyvesi. Geçtiğimiz yıllarda Surge S1 ile başladığı bu maceraya bir süre ara vermişti. Çalışmaların yeniden başladığı haberlerinden sonra bu hafta Surge C1 görsel işlem yongası sürpriz yaptı.

Xiaomi OLED ekranlı Mi Laptop Pro’yu tanıttı

Xiaomi’den yerli üretim Redmi 9C’ye uygun fiyat müjdesi

Surge C1 ilk olarak Mi Mix Fold'da kullanıldı

Surge C1 firmanın ilk özelleştirilmiş görsel işlem yongası. Google cephesinde de buna benzer bir proje görüyoruz. Mobil yonga sektörünün Qualcomm ve MediaTek gibi kemik oyuncularla kuşatılmış olması firmaları farklılaşma konusunda önemli bir avantaj sağlayacak kamera tarafına yöneltti.

Xiaomi Surge C1 yongası Mi MIX FOLD modelinin görsel beyni durumunda. Anakarta lehimli olan yonga özel geliştirilen bir algoritma kullanıyor. Firma iki yıldır enerji verimliliği odaklı bir görsel yonga üzerinde çalıştıklarını belirtiyor. Özel algoritma 3A adını almış.

Algoritma bir yandan aydınlık ve karanlık ortamlarda otomatik odaklamayı düzenlerken diğer yandan karmaşık ışık koşullarında otomatik beyaz dengesi ve dinamik aralığı arttıracak otomatik pozlamayı bir araya getiriyor.

Çift filtreli konfigürasyon paralel olarak düşük ve yüksek frekansları işlemeye yardımcı oluyor. Böylece yüzde 100 sinyal verimliliği yakalanmış oluyor. Bunun sonucunda da en iyi görsel kalite elde ediliyor.

Önümüzdeki dönemde akıllı telefon kameralarında daha fazla gelişmeler bekleniyor. Bu bakımdan Xiaomi Surge projesi uzun ömürlü bir proje olacaktır. Xiaomi alt markaları da hesaba katılınca yaygın bir kullanım ihtimali yüksek.

 

KAYNAK: DONANIMHABER, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi