Paribu hack iddialarına yanıt verdi

Ülkemizin büyük kripto borsaları arasında yer alan Paribu’nun siber saldırıya uğradığı iddia edilmişti.Paribu tarafından konu hakkında bir açıklama yayınlandı.

Paribu hack iddialarına yanıt verdi
Paribu hack iddialarına yanıt verdi
GİRİŞ 08.04.2021 10:10 GÜNCELLEME 08.04.2021 10:29

Yeni bir iddiaya göre ülkemizin önde gelen kripto para borsalarından Paribu, 5 Nisan 2021 tarihinde bir siber saldırıya maruz kaldığı iddia edilmişti. Yaşanan olay sonucu birçok kullanıcı, hesaplarından Bitcoin'lerinin çekildiğini ve farklı hesaplara transfer edildiğini paylaşmıştı.

Sosyal medyada gündem olan iddialara göre birçok kullanıcının Paribu hesabında bulunan coin'ler farklı hesaplara transfer edildi. Kullanıcılar, hesaplarında bulunan altcoin'lerin önce Bitcoin'e çevrildiğini, ardından da talimatları olmadan başka hesaplara gönderildiğini söylüyor.

Hacklenme iddialarına karşı sessiz kalmayan kripto para borsası, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Paribu mobil uygulamasında ve web sitesinde kısa süreli bir kesinti yaşanmış, teknik ekibimizin müdahalesiyle aksaklık hızlı şekilde çözülmüştür. Gerçeği yansıtmayan, asılsız sosyal medya paylaşımlarına ve haberlere itibar edilmemelidir."

"Paribu mobil uygulaması ve web sitesi aktiftir. Paribu’nun sistem durumunu anlık olarak bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor