Avustralya Google ve Apple'ı uyardı

Avustralya hükümeti Google ve Apple uygulama mağazaları için gerekli adımları atmazsa yeni düzenlemeler yapacağını açıkladı.

Avustralya Google ve Apple'ı uyardı
Avustralya Google ve Apple'ı uyardı
GİRİŞ 29.04.2021 19:12 GÜNCELLEME 29.04.2021 19:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mobil dünyanın en büyük iki mağazası Apple ve Google tarafından işletiliyor. Avustralya rekabet kurumu Google ve Apple'ın sektörden gelen endişeleri giderecek adımlar atmamaları durumunda uygulama mağazalarını ilgilendiren yeni düzenlemelere tabi tutulacakları konusunda uyardı. 

Apple ve Google, Google Play ve App Store uygulama mağazaları üzerinde neredeyse kesin egemenliğe sahip.

Apple rekor kazanç açıkladı

Google'ın bir özelliği daha rafa kaldırılıyor

YÜKSEK KOMİSYON TARTIŞMASI

Geliştirdikleri uygulamaları bu mağazalardan satmak zorunda olan yazılımcılar ise, Apple ve Google'ın yazılım veya abonelik gelirlerinden pay almasından ve diğer kısıtlayıcı kurallardan şikayet ediyor.

Her iki şirket de kendi ödeme yöntemlerini zorunlu tutarak belirli kesintiler uyguluyor. Kesinti alabilmek için ise uygulama içi satın alımlarda başka ödeme yöntemlerine izin verilmiyor.
Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC), Apple ve Google'dan yazılım geliştiren kişi ve şirketlerin başka yöntemlerle de tüketicilerden ödeme almalarına izin vermelerini istedi.

Kuruluş, ayrıca uygulama satışları hakkında toplanan verilerin iki şirketin diğer faaliyetlerinden ayrı olarak saklanması gerektiğini belirtti.

AB'NİN BENZER KARARLAR ALMASI BEKLENİYOR

Diğer taraftan Avrupa Birliği'nin rekabet kurumu, İsveçli Spotify'ın şikayetinin ardından, Apple'ı uygulama mağazasında rekabeti engelleyici şekilde davranmak ile suçlamaya hazırlanıyor.

Bir kaynağın verdiği bilgiye göre; AB'nin bu hafta içinde getireceği suçlama, Apple'a gelirlerinin yüzde 10'una kadar para cezası verilmesine ve kârlı iş modelinde değişikliklere gitmesine yol açabilir.

KAYNAK: REUTERS, HABER7
YORUMLAR 2
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    dogru kara ayni seyi biz de yapmak gerek kendi istediklerini koymus hele usa mali olan ise parali casuz islerine gelen var nerde ise bir seye izin vermiyor bence bol ceza kesin
    Cevapla
  • 80 ler 2 yıl önce Şikayet Et
    İkiside kâfir ikiside sosyal medya
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!