Patlayan iPhone için milyon dolarlık tazminat istiyor

iPhone 6 kullanıcısı telefonunun patladığını bildirerek Apple’a rekor tazminat davası açtı.

Patlayan iPhone için milyon dolarlık tazminat istiyor
Patlayan iPhone için milyon dolarlık tazminat istiyor
GİRİŞ 09.05.2021 11:51 GÜNCELLEME 09.05.2021 11:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Akıllı telefonlarına bataryaları bulunduğu ortam, kullanılan malzeme ve kullanma şekli nedeniyle patlayabiliyor. ABD’de yaşayan Robert Franklin, geçtiğimiz günlerde Apple'ı kendi kullandığı iPhone 6'nın patlamasından dolayı dava etti.

128 milyon iOS kullanıcısı bilmeden virüs indirdi

Oppo elektrikli otomobil üreteceğini açıkladı!

iPhone 13 serisinin en büyük parçasını Samsung üretecek

Mahkeme belgelerine göre davacı, iPhone 6'nın bataryasının arızalı olduğunu ve aşırı ısınma olmadan şarj işlemini güvenilir bir şekilde tamamlayamayacağını, dolayısıyla büyük bir güvenlik riski oluşturduğunu iddia ediyor.

Franklin davada kolundaki ve gözündeki yaraları gösterdi. 2019 yılında patlayan iPhone'un etkilerini hala vücudunda hissettiğini belirten davacı Franklin, Apple'a tam 5 milyon dolar tutarında tazminat davası açtı.

iPhone 6 patlayınca yaralandığını söyledi

Mahkemeye sunulan bilgilere göre; Franklin 2018'de satın aldığı iPhone 6'da müzik dinliyordu. Ancak aniden müzik durdu. Franklin telefonu kontrol etmek için aldı ve telefon patladı. Düşüşünü hafifletmek için Bay Franklin içgüdüsel olarak sağ eliyle kendini desteklemeye çalıştı. Bay Franklin yere düştüğünde, hemen gözlerinde ve sağ bileğinde yanan bir ağrı hissetti. Bu olay sonucunda Bay Franklin'in gözleri ve bileği yaralandı.

Olayın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen Franklin'in aldığı hasarların kalıcı olması, iPhone 6 kullanıcısını Apple'ı dava etmeye yönlendirmiş. Apple'ın bu konu hakkında davacıya zamanında nasıl bir destek sunduğu ise henüz açıklanmadı. Muhtemelen Apple, birebir değişim yapmış ve kullanıcıya yeni model bir iPhone vermiştir.

KAYNAK: TEKNOLOJİOKU, HABER7
YORUMLAR 2
  • vay be arkadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    tlflara isdediği anda patlatlma ve içine bonba yerleştirme yapılıyor c4 gibi.ve tlflar takip ediliyor isdedndiği anda mesela diyelim ki bir ülkenin cumhurbaşkanı bu tlf kullanıyorsa bir gün konuştuğu anda patlatabilirler.eskiden saatli bonba yaparlardı yada farklı eşyalara bonba yerleştirler ve öyle suikast yaparlardı oysa şimdi herkes masum sandığı akıllı tlflarla cebinde bonba taşıyor.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayal gücün ne kadar geniş canlı bomba he
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı