Dünyanın en çok indirilen uygulamaları belli oldu

Bir araştırma şirketi Nisan ayında dünyanın en çok indirilen uygulamalarını listeledi. TikTok’un zirvede olduğu listede Facebook’un 4 uygulaması yer aldı.

Dünyanın en çok indirilen uygulamaları belli oldu
Dünyanın en çok indirilen uygulamaları belli oldu
GİRİŞ 09.05.2021 13:25 GÜNCELLEME 09.05.2021 13:25

SensorTower’ın sunduğu bilgilere göre, Nisan ayında en çok indirilen uygulamalar belli oldu. TikTok, 59 milyon indirmeyle dünya genelinde en çok indirilen uygulama oldu. App Store'da zirvede olan TikTok, Android'de ise 2. sırada. İlk 10'da Facebook'a ait dört uygulama bulunuyor.

TikTok, Instagram, Snapchat ve YouTube’un yaptığı ‘Shorts’ uygulamasıyla rekabete girmesine rağmen Nisan 2021’de yine üst sıralarda yer almayı başardı ve Sensor Towers’tan gelen rapora göre bir kez daha bir numara oldu.

Uygulama, zamanın en büyük kullanıcı pazarı olan Hindistan’da yasaklanmasına ve ülkede birçok rakibe sahip olmasına rağmen, daha fazla kullanıcı kısa video uygulamasına geldikçe uygulama daha hızlı bir şekilde büyümeyi başardı.

Facebook 4 uygulamayla listede

Listenin diğer ilk beşinde ise Facebook’a ait uygulamalar yer alıyor. Facebook, 53 milyondan fazla yükleme ile geçen ay dünya çapında en çok yüklenen ikinci oyun dışı uygulama oldu.

Facebook yüklemelerinin en yüksek olduğu ülkeler yüzde 26 ile Hindistan olurken, onu yüzde 7 ile Amerika Birleşik Devletleri izledi. Instagram, WhatsApp ve Messenger ay boyunca dünya çapında en çok yüklenen oyun dışı ilk beş uygulamayı tamamladı.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!