Xiaomi patenti ön kamerayla arka kamerayı birleştiriyor

Xiaomi’nin yeni akıllı telefonlarında kullanması muhtemel olan bir kamera patenti internette paylaşıldı. Patent ön kameraya ilginç bir özellik ekliyor.

Xiaomi patenti ön kamerayla arka kamerayı birleştiriyor
Xiaomi patenti ön kamerayla arka kamerayı birleştiriyor
GİRİŞ 11.05.2021 09:42 GÜNCELLEME 11.05.2021 09:47

Xiaomi, akıllı telefon sektöründe hızla yükselirken yeni teknolojileriyle de öne çıkıyor. Çinli teknoloji devinin yeni bir patent aldığı ortaya çıktı. Ana kamera ve özçekim kameraları olarak kullanılabilen ekran altı 180 derece dönebilen bir kamera modülü patenti internette paylaşıldı.

Telefonun kamera kurulumunda kullanılacak döndürme teknolojisi, kameranın 180 derece dönmesini sağlayacak ve hem özçekim kamerası hem de arkaya bakan kamera görevi görecek.

Xiaomi Mi 11 Lite ve Mi 11 Türkiye’de satışa sunuldu

MIUI 13 güncellemesi alacak Xiaomi, Redmi ve Poco modelleri

İLK BAŞVURU 2020’DE YAPILMIŞ

LetsGoDigital tarafından tespit edilen Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü(WIPO) belgelerine göre; patent başvurusu Şubat 2020’de, ekran altı kamerası bulunan bir “Terminal cihazı” için yapıldı. Döndürülebilir kamera modülü, cihazın arkasına yerleştiriliyor. Üçlü kamera kurulumunda dönebilen bir üst lense sahip. Ayrıca patent ekranın altında dahili olarak döndürülen kameranın çalıştırılması için bir manyetik sürücü modülünün kullanılabileceğini aktarıyor.

Özçekim kamerası görevi görecek şekilde döndürülebilen bir ekran altı kameraya sahip ilk Xiaomi akıllı telefonun Mi Mix 4 olacağı iddia ediliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan İran açıklaması: Kınanması gereken İran değil! Emeklilere de seslendi!
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu