Instagram kendi NFT platformunu kuruyor

Instagram’ın kendi NFT platformunu geliştirmeye başladığı geçtiğimiz günlerde yapılan bir paylaşımda ortaya çıktı.

Instagram kendi NFT platformunu kuruyor
Instagram kendi NFT platformunu kuruyor
GİRİŞ 23.05.2021 15:03 GÜNCELLEME 23.05.2021 15:03

Instagram, önümüzdeki ay bir ilk olacak “Üretici Haftası” etkinliğini gerçekleştireceğini duyurdu. Bu etkinlikte yalnızca davet edilen kişiler yer alabilecek ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Etkinlik, ‘içerik oluşturucuların takipçilerini artırmalarına ve daha fazla para kazanmalarına yardımcı olmak için tasarlanmış profesyonel gelişim etkinliği’ olarak tanımlandı.

Twitter’da sanatçı Sean Williams’ın yaptığı paylaşımsa, Instagram’ın bu etkinlikle aslında derinlerde başka bir hedefe sahip olduğunu gösterir nitelikte oldu. Sean Williams, geçtiğimiz yıl eylül ayında NFT (non-fungible token) ile tanışmış, eserlerini NFT şeklinde satışa sunmuştu. Kendisinin bir eseri, 10 ETH karşılığında da satın alınmıştı.

Halihazırda NFT ile iç içe olan Sean Williams tarafından yapılan paylaşıma göre Instagram, şu anda kendi NFT platformunu geliştiriyor. Sosyal medya devi, bu platformu geliştirmek içinse yine sanatçılardan yardım istiyor. Bu durumda ilk bakışta bir sorun olmasa da sonraki paylaşımlar, Instagram’ın etkinliğinin ana amacını gösterir nitelikte:

"NFT topluluğunun neye ihtiyacı olduğu konusunda onlara fikir vermek için topluluğumuzdaki sanatçılara ulaşıyorlar ve kılık değiştiriyorlar. Yapmamızı istedikleri üst düzey iş danışmanlığını, Instagram'ın içerik oluşturucular için en iyi uygulamaları hakkında sorular sorabileceğimiz ‘içerik oluşturucular için daha iyi bir platform oluşturmaya yardımcı olacak bir panel’ şeklinde gizliyorlar."

Sean’ın iddiasını özetlemek gerekirse Instagram, kendi NFT platformunu kurmak için sanatçılardan yardım istiyor fakat bunu gizlice yapmak istiyor. Şirket, sanatçılara ulaşıyor ve 1.000 dolar ücret teklif ediyor, karşılığındaysa gizlilik sözleşmesi imzalatıp görüşmeye alıyor.

KAYNAK: WEBTEKNO, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar