Kötü amaçlı yazılımları Google ve Microsoft'tan yayıyorlar

Bilgisayar korsanları geçtiğimiz yıl milyonlarca kötü amaçlı yazılımı Google ve Microsoft aracılığıyla kurbanlarına yolladı.

Kötü amaçlı yazılımları Google ve Microsoft'tan yayıyorlar
Kötü amaçlı yazılımları Google ve Microsoft'tan yayıyorlar
GİRİŞ 24.05.2021 13:38 GÜNCELLEME 24.05.2021 13:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kovid-19 pandemisiyle internet kullanımı artış gösterdi ve bilgisayar korsanları da bu durumdan faydalanmak için kötü amaçlı yazılımları internette paylaşmaya başladı. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen siber saldırı olayları rekor seviyeye yükseldi. Bilgisayar korsanları, bu zararlı yazılımları yaymak için en çok kullanıcıya sahip olan çevrimiçi servislerden faydalanıyor.

Hackerlar önce Apple'dan fidye istedi sonra geri adım attı

Fidye yazılımı çetelerinin kullandığı beş yöntem

MICROSOFT VE GOOGLE'I KULLANIYORLAR

Kurumsal güvenlik şirketi Proofprint’in Başkan Yardımcısı Ryan Kalember, yalnızca geçtiğimiz yıl güvenli platformlar aracılığıyla 59 milyondan fazla kötü niyetli e-postanın, Microsoft Office 365 üzerinden kurbanlara gönderildiğini açıkladı.

Ayrıca Kalember, yüzde 27’si Gmail üzerinden olmak üzere 90 milyondan fazla kötü niyetli mesajın Google aracılığıyla gönderildiğini söyledi.

2021 yılının ilk çeyreğine baktığımızda ise Microsoft 365 üzerinden gönderilen zararlı mesajların sayısı 7 milyona ulaştı.

İlk çeyrekte Google üzerinden gönderilen zararlı içeriklerin sayısı ise 45 milyona ulaşarak rekor kırdı.

Yapılan saldırılarda, genellikle kullanıcılara sahte doğrulama sayfalarına yönlendirilen URL’ler ve zararlı yazılım içeren e-posta ekleri gönderiliyor.

Bu nedenle kimin gönderdiğini bilmediğiniz e-postaları açmamak veya gelen linklere veya eklere tıklamamak gerekiyor.

YORUMLAR 1
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    bir zamanlar durmadan virus var idi ne zaman virus programi parasi oldu baktilar para gelmeyecek o virusler yok oldu kisaca virus casuz programi yapan cok zaman bu firmalar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?