iPhone 13’ün işlemcisi seri üretimde

Apple’ın bu yıl tanıtacağı iPhone 13 modeline güç verecek olan A15 Bionic işlemcisinin üretimi TSMC fabrikalarında başladı.

iPhone 13’ün işlemcisi seri üretimde
iPhone 13’ün işlemcisi seri üretimde
GİRİŞ 27.05.2021 09:50 GÜNCELLEME 27.05.2021 09:50

Apple'ın bu sonbaharda tanıtacağı iPhone'lar için A15 Bionic işlemcisinin üretimine başladı. Sektörün önde gelen kaynaklarından MacRumors ve DigiTimes'a göre TSMC üretime birkaç nedenden ötürü beklenenden erken başladı.

iPhone 13 Pro render görüntüsü sızdırıldı

iPhone 13 üreticisi kötü haberi açıkladı

Apple, bu yılki üretim programı, planlanan takvimin önünde gidiyor ve şirketin bunu iki hedefe ulaşmak için yaptığı belirtilmiş:

Yeni iPhone modellerini tam zamanında piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Şirket, satışların başlamasıyla yarı iletken pazarındaki krizin neden olduğu bir ortamda, herhangi bir sorun yaşanmaması için mümkün olduğu kadar çok cihaz üretmek istiyor.

A15 Bionic hakkında çok fazla teknik detay bilinmiyor ancak TSMC'nin bu yonga setini 5 nanometre teknolojisiyle üreteceği belirtiliyor. Apple bu yıl da her yıl olduğu gibi enerji verimliliğine odaklanacak, performansı artıracak ve grafikleri daha güçlü hale getirecek.

Söylentilere göre, yaklaşan iPhone 13 modelleri daha yüksek kapasitede pillere ek olarak, LTPO panellerle gelecek ve bu da ekrandaki görüntünün yenileme hızının 120 Hz'e kadar desteklenmesine izin verecek.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı