Intel 11. nesil dizüstü işlemci serisini genişletiyor

Bugün gerçekleşen Computex 2021'de Intel, 11. Nesil Intel® Core™ işlemci serisine iki yeni ekleme yaptıklarını duyurdu.

Intel 11. nesil dizüstü işlemci serisini genişletiyor
Intel 11. nesil dizüstü işlemci serisini genişletiyor
GİRİŞ 31.05.2021 09:38 GÜNCELLEME 31.05.2021 09:38

Intel'in bağımsız yazılım satıcıları (ISV'ler) ve orijinal ekipman üreticileri (OEM'ler) ile ortak mühendislik çalışmasıyla birleştirilen bu yeni işlemciler, ince ve hafif Windows dizüstü bilgisayarlar için dünyanın en iyi işlemcilerini sunarak, Intel’in mobil bilgi işlem alanındaki liderliğini ortaya koyuyor.

Buna ek olarak Intel, MediaTek ve Fibocom ile daha önce duyurulan iş birliğinin ardından yeni nesil bilgisayar deneyimleri için ilk 5G ürünü olan Intel® 5G Solution 5000'i tanıttı. Acer, ASUS ve HP, bu yıl 11. Nesil Intel Core U ve H serisi işlemcilere dayalı Intel 5G Solution 5000 ile modern bağlantılı dizüstü bilgisayarları etkinleştirmesi beklenen ilk OEM'ler arasında yer alıyor ve 30'dan fazla tasarımın beklendiği 2022'de ivme artışı devam ediyor.

DÜNYANIN EN İYİ İŞLEMCİSİNİ DAHA İYİ HALE GETİRDİK

Intel kurumsal başkan yardımcısı ve Mobilite Müşteri Platformları genel müdürü Chris Walker, ''İnce ve hafif Windows dizüstü bilgisayarlar için dünyanın en iyi işlemcisini aldık, ve Intel® Iris® Xe grafiklere sahip iki yeni 11. Nesil Intel® Core™ işlemcimizin eklenmesiyle deneyimi daha da iyi hale getirdik.'' diyor ve ekliyor, "Ayrıca gerçek zamanlı performansın ve bağlantının, iş ortaklarımız ve her gün PC'lere güvenen insanlar için hayati önem taşıdığını biliyoruz, bu nedenle PC'ler için ilk 5G ürününün lansmanıyla - Intel 5G Solution 5000 - pazarda daha fazla platform kapasitesi ve seçim sunarak bu ivmeyi sürdürüyoruz.”

Dizüstü bilgisayarlara 11. nesil Intel Core işlemciyle gelen yenilikler

Endüstride bir ilk olan yüksek hacimli ince ve hafif tasarımlarda 5 gigahertz’e (GHz) kadar hız sunuyor.
Rekabete kıyasla %25'e varan genel uygulama performansı avantajına sahip.
Intel® Wi-Fi 6/6E (Gig+) ile tasarım sayısını hızlandırıyor.
Rakiplere göre AI hızlandırma ile sekiz kata kadar daha hızlı kod dönüştürme ve iki katına kadar video düzenleme hızı sağlamak için ISV optimizasyonlarını etkinleştiriyor.
Rakiplerden 2,7 kata kadar daha yüksek kare hızıyla Valheim gibi yeni ve popüler oyunlarda etkileyici 1080p oynayış sergiliyor.

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak