Huawei ve BTK, Ar-Ge Kodlama Maratonu başlatıyor

BTK ve Huawei işbirliğiyle başlatılan “Ar-Ge Kodlama Maratonu” duyuruldu. Yazılım konusunda uzman olmayan kişilerin de katılabileceği programda MateBook X hediyeli yarışmalar ve eğitimler yer alacak.

Huawei ve BTK, Ar-Ge Kodlama Maratonu başlatıyor
Huawei ve BTK, Ar-Ge Kodlama Maratonu başlatıyor
GİRİŞ 31.05.2021 14:40 GÜNCELLEME 31.05.2021 14:40

Huawei, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) iş birliğinde yeni bir eğitim ve yarışma programı başlattı. BTK'nın geçtiğimiz yıl devreye soktuğu BTK Akademi üzerinden katılım gösterilebilen program, yazılımcı olmaya merak salmış gençlerin ilgisini çekecek gibi görünüyor. Üstelik bu programa katılmak için iyi seviyede yazılım bilmek gerekmiyor.

HarmonyOS güncellemesi alacak Huawei modelleri yayınlandıHarmonyOS güncellemesi alacak Huawei modelleri yayınlandı

Honor resmen duyurdu: Google uygulamalarını çalıştıracakHonor resmen duyurdu: Google uygulamalarını çalıştıracak

Huawei ile BTK iş birliğinde başlatılan program, "Ar-Ge Kodlama Maratonu" olarak isimlendiriliyor. Katılımcılar, program kapsamında kendilerine sunulan iki seçenekten birini tercih ederek, bu yönde hem eğitim alacaklar hem de katılacakları yarışma sonunda ödül kazanabilecekler. Peki Ar-Ge Kodlama Maratonu'nun detayları neler? Dilerseniz şimdi de bu sorunun cevabına bakalım.

BTK AKADEMİ EĞİTİMLERİNİ GEÇENLER YARIŞMALARA KATILACAK

Ar-Ge Kodlama Maratonu'na katılmak isteyen kişilerin, öncelikle yapay zeka ya da Huawei Mobil Servisleri kategorilerinden bir tanesini seçmesi gerekecek. Daha sonra BTK Akademi üzerinden kendisine açılacak eğitimi tamamlayacak olan katılımcı, 13-20 Haziran tarihleri arasında yapabileceği ön eleme sınavına girecek. Bu sınavdan iyi bir puan almayı başaran katılımcılar, final etabına girmeye hak kazanacaklar.

10 KİŞİYE MATEBOOK X HEDİYE EDİLECEK

Program kapsamında finale kalan katılımcılar, kendilerine önceden verilecek bir projeyi tamamlamaya çalışacaklar. 21-27 Haziran tarihleri aralığında gerçekleşecek bu sürecin sonunda tamamlanan projeler, bir komite tarafından incelenecek. Komite, 28 Haziran ile 5 Temmuz tarihleri aralığında derece kazanan katılımcıları açıklayacak. Hazırladığı proje ile derece almayı başaran 10 katılımcı, bu program sonunda Huawei MateBook X kazanma şansı yakalamış olacak.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!