Koronavirüs Apple ve Samsung’u vurmaya devam ediyor

Koronavirüse karşı aşılama çalışmalarının yavaş ilerlediği Vietnam’da teknoloji devleri Apple ve Samsung’un tedarik zinciri tehlike altında.

Koronavirüs Apple ve Samsung’u vurmaya devam ediyor
Koronavirüs Apple ve Samsung’u vurmaya devam ediyor
GİRİŞ 31.05.2021 15:56 GÜNCELLEME 31.05.2021 16:00

Kovid-19 pandemisi dünya genelinde aşılama çalışmaları nedeniyle etkisini kaybederken, aşının yetersiz kaldığı ülkelerde sorun devam ediyor.

Ucuz iş gücü nedeniyle teknoloji şirketleri tarafından sık sık tercih edilen Vietnam, elektronik tedarikinde oldukça ciddi bir yere sahip. Ancak ülkedeki artan Covid-19 vakaları bu durumu Apple ve Samsung gibi şirketleri zora sokuyor.

Apple şarj aleti davasını kaybettiApple şarj aleti davasını kaybetti

Hyundai ve Samsung'dan, çip krizi için iş birliğiHyundai ve Samsung'dan, çip krizi için iş birliği

APPLE VE SAMSUNG ÜRETİMLERİ AKSAYABİLİR

Gelen bilgilere göre Asya ülkesindeki artan Covid vakaları, Vietnam‘ın yoğun şekilde sanayileşmiş kuzey eyaletlerindeki üretim kapasitesini etkiliyor. Ülkedeki 63 şehrin 30’unda etkisini gösteren salgın, günde yaklaşık 3 bin kişiyi etkiliyor ve vaka sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu durumun önüne geçmek isteyen Vietnam yetkilileri, çareyi tam kapanmakta buldu. Ancak bu Apple ve Samsung gibi şirketleri olumsuz etkiliyor.

Birçok şehirde tam kapanma kararı alan Vietnam, sanayi bölgelerini ve fabrikaları da bu kapanmanın içine dahil etti. Bu durumun Apple ve Samsung dahil pek çok şirketin tedarik zincirinin etkilenmesine neden olacak. Vietnam neredeyse tek başına bu iki şirketin akıllı telefon ve tablet üretiminin yarısını oluşturuyor. Hali hazırda sorunlu olan tedarik zincirinin daha da kötü hale gelmesi bekleniyor.

Apple tedarikçilerinden birinde çalışan bir kaynak, şirketin işgücünü iki vardiyaya böldüğünü söyledi ve bunu “iki haftalık geçici bir çözüm” olarak nitelendirdi. Kaynak aynı zamanda bunun tedarik zincirinin daha fazla bozulmaması için yapıldığını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar