Dünyanın en büyük hamburger zinciri siber saldırıya uğradı

Bilgisayar korsanlarının son hedefi dünyanın en büyük hamburger zinciri McDonald's oldu. Milyonlarca müşterinin verileri, siber saldırganlar tarafından açığa çıkartıldı.

Dünyanın en büyük hamburger zinciri siber saldırıya uğradı
Dünyanın en büyük hamburger zinciri siber saldırıya uğradı
GİRİŞ 13.06.2021 10:46 GÜNCELLEME 13.06.2021 10:51

Bilgisayar korsanlarının Güney Kore ve Tayvan'daki McDonald's müşterilerinin dosyalarına ulaştığı tespit edildi. İhlal e-posta, teslimat adresleri ve telefon numaralarını içeriyordu. Ancak ödeme ayrıntılarını içermiyordu.

Firmanın bir sözcüsü, "Bu dosyalardaki müşterileri bilgilendirmek" için adımlar atacağını söyledi. İlk olarak Wall Street Journal tarafından bildirilen siber saldırının ayrıntıları, şirketin ağında yetkisiz bir faaliyet tespit edildikten sonra harici bir soruşturma sırasında keşfedildi.

KİŞİSEL VERİLER ÇALINDI

Restoranlarındaki operasyonlar saldırıdan etkilenmedi. Ancak fast food firması, hangi ülkelerde olduğunu söylemese de, çalışanların kişisel verilerine de erişildiğini söyledi.

Önümüzdeki günlerde şirket çalışanların kişisel verilerini içeren dosyaları ele almak için adımlar atacak. 

BÜYÜK ŞİRKETLERE SALDIRILAR ARTTI

Son haftalarda siber saldırganlar tarafından hedef alınan en son büyük firma oldu. Oyun yayıncısı Electronic Arts (EA) Perşembe günü yaptığı açıklamada, bilgisayar korsanlarının FIFA 21 gibi oyunların kaynak kodu da dahil olmak üzere değerli bilgileri çaldığını söyledi.

Colonial Pipeline CEO'su da bu hafta senatörlere, Mayıs ayında Bitcoin'deki bilgisayar korsanlarına 4,4 milyon dolar fidye ödeme kararının kariyerinin "en zor kararı" olduğunu söyledi. Bu paranın çoğu o zamandan beri ABD Adalet Bakanlığı tarafından geri alındı

KAYNAK: HÜRRİYET, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi