Huawei’den ucuz telefon hamlesi

ABD yaptırımları sonrası akıllı telefon pazarında büyük düşüşler yaşayan Huawei, uygun fiyatlı telefonlar için çalışmalara başladı. Kendi işletim sistemini tanıtan Huawei, uygun fiyatlı modellerle sektördeki yerini geri alabilir.

Huawei’den ucuz telefon hamlesi
Huawei’den ucuz telefon hamlesi
GİRİŞ 14.06.2021 09:42 GÜNCELLEME 14.06.2021 09:42

Huawei, özellikle ABD yaptırımları sonrasında akıllı telefon pazarında büyük kan kaybı yaşadı. Çinli üretici geçtiğimiz günlerde HarmonyOS'i tanıttı.

Aslında mobil işletim sisteminin görünüşü, vaat ettiği yenilikler pek çok kişi tarafından beğenildi. Lakin söz konusu mobil işletim sistemi olduğunda iş uygulama tarafında bitiyor.

Çinli telefon markasından otomobil hamlesiÇinli telefon markasından otomobil hamlesi

Huawei’nin işletim sitemi HarmonyOS 10 milyon kullanıcıya ulaştıHuawei’nin işletim sitemi HarmonyOS 10 milyon kullanıcıya ulaştı

Huawei 4 milyonu aşkın uygulamanın HarmonyOS'e geleceğinin müjdesini verdi. Fakat Facebook, WhatsApp, Twitter ve Instagram gibi popüler uygulamaların HarmonyOS'e gelmesi beklenmiyor.

Durum böyle olunca HarmonyOS'in müthiş bir işletim sistemi olması ne yazık ki büyük bir önem arz etmiyor.

HUAWEİ BÜTÇE DOSTU TELEFONLAR ÜRETECEK

Bu durumun az çok farkında olan yetkililer satışları arttırmak için B planını devreye sokmaya hazırlanıyorlar. Çin kaynaklı bir habere göre Huawei yakında pek çok modelinde fiyat indirimine gidecek. İndirimli fiyatlarla birlikte Çinli üreticinin satış rakamlarında önemli bir ivme yakalaması bekleniyor.

Elbette bu indirimin miktarı ve hangi ülkeleri kapsadığı da çok önemli. Örneğin bu indirim Türkiye'yi de kapsayacak mı? Ülkemizdeki Huawei modelleri de uygun fiyatlardan satılmaya başlayacak mı?

Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Nitekim Huawei modellerindeki uygulama engeli bir şekilde aşılabilir. Eğer Çinli üretici fiyatları biraz indirirse bu durum satışlara olumlu olarak yansıyacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması