Windows 11 sızdırıldı! İşletim sisteminden ilk görüntüler

Microsoft’un 24 Haziran’da tanıtmaya hazırlandığı Windows 11 işletim sisteminin geliştirici sürümüne ait ISO dosyası sızdırıldı. İşletim sisteminin nasıl görüneceğine dair görüntüler indiren kişiler tarafından paylaşıldı.

Windows 11 sızdırıldı! İşletim sisteminden ilk görüntüler
Windows 11 sızdırıldı! İşletim sisteminden ilk görüntüler
GİRİŞ 16.06.2021 13:25 GÜNCELLEME 16.06.2021 13:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Microsoft, bundan yaklaşık 2 hafta önce beklenen açıklamayı yaparak yeni nesil olarak nitelendirdiği Windows işletim sistemini tanıtacağı tarihi açıklamıştı. Bu tarih, 24 Haziran olarak belirlendi. Yeni sistemi göreceğimiz gün yaklaşırken, işletim sistemine dair detaylar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı ve bu bilgiler gittikçe büyüyor.

Microsoft, Windows 10’un fişini çekeceği tarihi açıkladıMicrosoft, Windows 10’un fişini çekeceği tarihi açıkladı

Microsoft 26 yıllık simgeleri değiştiriyorMicrosoft 26 yıllık simgeleri değiştiriyor

Geçtiğimiz hafta Windows 11’e ait olduğu iddia edilen bir duvar kağıdını sizlerle paylaşmıştık. Bunun üstünden birkaç gün geçtikten sonra Microsoft, 11 dakikalık bir video yayınlamış ve Windows 11’e göz kırpmıştı. Bugünse büyük bir olay gerçekleşti ve Windows 11’i kurmak için kullanabileceğimiz ISO dosyası sızdırıldı. İşletim sisteminin geliştirici sürümüne ait olan bu ISO dosyası, Windows 11’den en temiz ekran görüntülerini almamızı sağladı.

Birçok kullanıcı ve platform tarafından paylaşılan bu ekran görüntülerinde Windows 11’in bizlere neler sunacağına dair önemli fikirler elde ettik. Genel anlamda bahsedecek olursak işletim sistemi, çok daha derli toplu ve minimal bir tasarıma ev sahipliği yapıyor olacak. Görev çubuğundaki simgeler, sol tarafa ya da ortaya hizalanabilecek.

Bununla birlikte sistem simgelerinin de önemli ölçüde değiştiğini görüyoruz. Microsoft, yine burada da daha ‘temiz’ ve şık duran, minimalist ve canlı renkli simgelerden yararlanmaya karar vermiş. Ayrıca bilgisayarımızın arayüzü, mobil işletim sistemlerinin arayüzene benzer bir şekilde yuvarlak köşeli ızgara tasarımına geçiş yapacak.

Büyük sızıntıların ardından teknoloji şirketlerinden genel anlamda herhangi bir açıklama gelmiyordu. Fakat Microsoft, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Bu yalnızca başlangıç. Sırada ne olduğunu görmek için 24 Haziran 18:00’da (TSİ) bize katılın.” ifadelerine yer verdi. Bu da sızıntının aslında Microsoft tarafından kasıtlı olarak yapılmış olabileceği izlenimi uyandırmıyor desek biraz haksız oluruz.

 

YORUMLAR 1
  • aKn 2 yıl önce Şikayet Et
    sadece.simgeler.degismis. adina da win11 demisler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...