Apple Kimlik şifresini unutanlar için yeni özellik

Apple Kimliği şifresini unutanlar için iOS 15 ile yeni bir özellik geliyor. Bu özellik sayesinde iCloud hesabınıza ve diğer cihazlarınıza kilitlenmeden basit bir şekilde ulaşmak mümkün.

Apple Kimlik şifresini unutanlar için yeni özellik
Apple Kimlik şifresini unutanlar için yeni özellik
GİRİŞ 10.07.2021 15:56 GÜNCELLEME 10.07.2021 15:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Apple Kimlik parolası unutulduğunda Apple tüm cihazlara ve iCloud’a erişimi kilitliyordu. Aslında bu önlem hırsızlığın önüne geçebilmek için geliştirildi. Ancak bazı durumlarda kullanıcıları zor durumda bırakabiliyor ve Apple Destek hattı üzerinden çözüme ulaşmak gerekebiliyor.

Facebook’tan Android ve iOS uygulamaları için araştırmaFacebook’tan Android ve iOS uygulamaları için araştırma

iPhone, iPad ve Mac cihazlarınızın kayıtlı olduğu Apple Kimlik şifresi unutulduğunda bu zorlu süreçle karşılaşmak kullanıcıları rahatsız ediyordu. iOS 15 ile gelen yeni Hesap Kurtarma özelliği sayesinde şifresini unutsanız bile hesaplara basit bir çözümle ulaşabilirsiniz.

IOS 15 HESAP KURTARMA ÖZELLİĞİ

Apple bu sonbaharda, iOS 15'i piyasaya sürdüğünde, hesabınıza geri dönmenizi sağlayan bir özellik ekledi. iPhone'unuza bir aile üyesini veya en iyi arkadaşınızı arayarak ulaşabileceksiniz. Hesap Kurtarma adı verilen bu yeni özellik, güvendiğiniz bir kişiyi (veya kişileri) seçmenize olanak tanıyor ve hesabınız kilitlendiğinde belirlediğiniz bu kişiye kod gönderiyor. Hesabınızın kilidini açmak için bu özel kodu girmeniz yeterli. Bu işlemle iCloud kilidi de açılacaktır.

APPLE HESAP KURTARMA KİŞİ VEYA KİŞİLERİNİ SEÇİN

Hesap Kurtarma'yı kurmadan önce, tüm Apple aygıtlarınızın (Mac, iPad veya iPhone) en son Apple yazılımı sürümünü çalıştırıyor olması gerekiyor. Bu durumda sırasıyla MacOS Monterey, iPadOS 15 ve iOS 15 anlamına geliyor.

Tüm cihazlarınızın en son yazılıma sahip olduğundan eminseniz, aşağıdaki adımları izleyerek Hesap Kurtarma için kurtarma kişilerinizi seçin.

Ayarlar’ı açın ve   ekranın üst kısmındaki adınıza dokunun. Ardından, Parola ve Güvenlik > Hesap Kurtarma  >  Kurtarma Kişisi Ekle öğesini seçin. Kişinin hesabınızla tam olarak neler görebileceğini veya neler yapabileceğinin belirtildiği bir sayfa açılır. Devam etmek için ekranın altındaki Kurtarma Kişisi Ekle'ye dokunun. İstendiğinde Apple Kimliği parolanızı girin, ardından kurtarma kişilerinizi seçmek için istemlerin geri kalanını izleyin.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    her seferinde kimlik sifre hata olur ise babayi yedin en iyisi android morel bozmiyor ne istersen yuklu bunda ise neye izin verir ise onu yukle onlar da casuz yada parali onun icin cep de android alirim tabi orda gunceleme vermez belli sure sonra nere gidersen git hep kazik hile var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak