YouTube’un TikTok rakibi özelliği Türkiye’de

YouTube tarafından geçtiğimiz aylarda test edilmeye başlanan TikTok benzeri YouTube Shorts, Türkiye’nin de içinde bulunduğu 100’den fazla ülkede aktif edildi.

YouTube’un TikTok rakibi özelliği Türkiye’de
YouTube’un TikTok rakibi özelliği Türkiye’de
GİRİŞ 14.07.2021 10:22 GÜNCELLEME 14.07.2021 10:22

TikTok son yıllarda hızlı yükselişiyle birçok sosyal medya devlerini endişelendirmeye başladı. Facebook ilk olarak Instagram’a Reels bölümü ekleyerek TikTok benzeri videoların paylaşılmasını sağlamıştı. Şimdi ise YouTube tarafından YouTube Shorts ismiyle bir bölüm açılarak TikTok benzeri videolar paylaşılacak.

YouTube algoritması hakkında çarpıcı gerçekYouTube algoritması hakkında çarpıcı gerçek

YOUTUBE DA REKABETE KATILDI

YouTube Shorts, ilk olarak Hindistan, ABD ve İngiltere gibi pazarlarda test edilmeye başlanmıştı. YouTube uygulamasında ayrı bir bölüm olarak bulunan Shorts kısmı mobil uygulamaların alt kısmındaki menüde yer alıyor. Shorts’ta paylaşılan içerikler Instagram Reels ve TikTok gibi kaydırma hareketleriyle değiştirilebiliyor.

Google tarafından YouTube Shorts nedir sorusuna şu açıklama yapıldı, “Shorts, tüm kullanıcıların yalnızca akıllı telefonlarını ve YouTube uygulamasındaki Shorts kamerasını kullanarak yeni bir kitleyle bağlantı kurmasını sağlar. YouTube’un Shorts oluşturma aracı, çok segmentli kameramızla en fazla 60 saniyelik kısa videolar oluşturmayı kolaylaştırır.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!