NASA açıkladı: Ay yüzünden Dünya’da sel felaketleri olacak

NASA’da görev yapan bilim insanları Ay’ın yörüngesinde meydana gelecek olan yalpalamanın Dünya’da yıkıcı sellere yol açacağını duyurdu. Ay’ın yalpalamasının etkilerinin 2030 yılı itibariyle görüleceği de açıklandı.

NASA açıkladı: Ay yüzünden Dünya’da sel felaketleri olacak
NASA açıkladı: Ay yüzünden Dünya’da sel felaketleri olacak
GİRİŞ 15.07.2021 09:54 GÜNCELLEME 15.07.2021 10:42

Bilim insanları Ay’ın yörüngesinde meydana gelecek yalpalamanın 2030’dan sonra Dünya’da yıkıcı sellere neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu. NASA’ya göre yüksek gelgit taşkınlarında dramatik bir artış önümüzdeki 10 yıl içinde bekleniyor. Özellikle ABD’de bu gelgitlerin etkili olacağı belirtildi.

Hawaii Üniversitesi'nden NASA Deniz Seviyesi Değişimi Bilim Ekibi üyelerinin yürüttüğü araştırmanın, sellerin bilinen tüm okyanus ve astronomik nedenlerini hesaba katan ilk çalışma olduğu kaydedildi.

Çin’den Dünya’yı kurtaracak projeÇin’den Dünya’yı kurtaracak proje

UZMAN İSİM 2030 YILINA İŞARET ETTİ

Yüksek gelgit selleri, bir kasırgadan kaynaklanan fırtına dalgalanmalarından daha az su içeriyor, ancak çalışmanın baş yazarı, bunların genel olarak daha az önemli bir sorun olduğu anlamına gelmediği konusunda uyarıyor.

Hawaii Üniversitesi Okyanus Coğrafyası Bölümü'nden Phil Thompson, tehlikeyi "Zaman içinde biriken ve etkiye yol açan" şeklinde nitelendirdi.

Thompson, "Bir otopark, ayda 10 veya 15 kez su basarsa çalışamaz. İnsanlar işe gidemedikleri için işlerini kaybeder. Sızan foseptikler, halk sağlığı sorunu haline gelir." dedi.

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi, 2019 yılında 600'den fazla yüksek gelgit seli bildirdi.

Son çalışma, Ay, Dünya ve Güneş'in konumlarına bağlı olarak taşkınların bazen 2030'larda bir ay veya daha uzun süren kümeler halinde gerçekleşeceğini öngörüyor.

Bazı şehirlerin her gün ya da iki günde bir sel felaketiyle karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
KDV hilesiyle büyük soygun
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler