Mobil taksi uygulaması Didi'ye soruşturma

Çin'in en büyük mobil taksi uygulaması olan Didi şirketine yönelik siber güvenlik soruşturması başlatıldı. Daha öncesinde şirketin kişisel verileri toplama yöntemleri sorgulanmıştı.

Mobil taksi uygulaması Didi'ye soruşturma
Mobil taksi uygulaması Didi'ye soruşturma
GİRİŞ 16.07.2021 13:19 GÜNCELLEME 16.07.2021 13:19

Çin Siber Uzay İdaresinden yapılan açıklamada, mobil taksi uygulaması Didi şirketinin faaliyetlerinin yerinde incelenmesi için bir ekip gönderildiğini bildirildi.

Açıklamada, yerinde incelemelerde Kamu Güvenliği Bakanlığı, Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Devlet Vergi İdaresi ve Devlet Piyasa Düzenleme İdaresinin de yer aldığı bilgisi paylaşıldı.

CİDDİ İHLALLER BULUNDU

Çin Siber Uzay İdaresi, 9 Temmuz'da, Didi şirketine ait 25 uygulamanın kişisel verileri toplama kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle uygulama mağazalarından kaldırılması emri vermişti.

Yürütülen inceleme sonucunda Didi şirketinin, kişisel verileri toplama şekli ve nasıl kullandığıyla ilgili "ciddi ihlaller" bulunduğu ifade edilmişti.

İnternet düzenleme kurumu ayrıca, soruşturmalar sonuçlanana kadar Didi'nin yeni müşteri kabul etmesinin yasaklandığını açıklamıştı.

TEKELCİLİKLE SAVAŞ

Çin Devlet Piyasa Düzenleme Kurumu (SAMR), 12 Mart'ta aralarında Çinli arama motoru Baidu, sosyal medya şirketi Tencent, mobil taksi şirketi Didi ve telekomünikasyon şirketi Softbank'ın da bulunduğu 12 şirkete tekelleşme karşıtı yasayı ihlal ettikleri gerekçesiyle 77'şer bin dolar para cezası kesildiğini duyurmuştu.

Çin, büyük teknoloji şirketlerinin tekelci uygulamalarının önüne geçmek için yeni düzenlemeleri 8 Şubat'ta yürürlüğe koymuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü