Bitcoin madencisi elektrik çarpması sonucu öldü

Tayland’da 26 yaşındaki bir Bitcoin madensicisi, bilgisayarını tamir etmeye çalışırken elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Bitcoin madencisi elektrik çarpması sonucu öldü
Bitcoin madencisi elektrik çarpması sonucu öldü
GİRİŞ 22.07.2021 17:20 GÜNCELLEME 22.07.2021 17:20
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Danai Makmek adındaki Taylandlı kripto para madencisi genç, madencilik yaptığı bilgisayarı tarafından elektrik çarpılması sonucu hayatını kaybetti. Pattaya News tarafından yayınlanan haberde, 26 yaşındaki madencinin cansız bedenini eve elektrik kaçağı için gelen tamirci buldu. Danai, olay yerinde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bitcoin 32.000 doların üzerindeBitcoin 32.000 doların üzerinde

Haberde genç adamın, arızalı madencilik cihazını profesyonel yardım almadan kendi tamir etmeye çalıştığı için hayatını kaybettiği belirtilirken; bunun sebebi olarak da bir gün daha bekleyip, edilecek kârı kaybetmemek olduğu gösterildi.

EKİPMANLARI GÜÇLENDİRMEYE ÇALIŞIYORDU

Danai Makmek’in kardeşi Apiwat Makmet de yaptığı açıklamada kardeşini cihazı kendi tamir etmemesi konusunda defalarca uyardığını; ancak Danai’nin ona hiç kulak asmadığını söyledi. Apiwat ayrıca, Danai’nin ekipmanlarını, “hash” gücünü arttırmak için kendi elleriyle değiştirip geliştirmeye çalıştığını da iddia etti.

 Yetkililer tarafından yapılan otopside Danai’nin elektrik çarpmasından öldüğü belirlenirken, bunun da madencilik ekipmanlarının patlaması sonucu olduğu düşünülüyor.

YORUMLAR 6
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    anlaşılan tamir ederken fişini çıkarmamış ve bilgisaray çalışıyormuş,bende bazen fişe takılı olduğu zaman klavye,mikrofon gibi arızalanan cihazların yenisini alıp çalışır vaziyeete takıyordum ,bi daha açıp kontrol etmiyeyim diye. ama artık fişe takılı ve çalışırken elimi sürmem .
    Cevapla
  • Memoli 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne madeni tamamen şans oyunu. Bilgisayar sunucu tarafından sisteme verilen bir kod numarası mı bulmaya çalışıyor.
    Cevapla
  • Aman 2 yıl önce Şikayet Et
    O kadar cahilsin ki ne diyecegimi bilemiyorum
    Cevapla
  • Zekiuzun 2 yıl önce Şikayet Et
    Özendirici cümleler kullanılmamalı bence. Bitcoin madencisi ne demek? Sanki somut bir işletme var. Oysa insanların akılları varlığı ile alay ediliyor. Tam manası ile kumar, sahtekarlık.
    Cevapla
  • Haha 2 yıl önce Şikayet Et
    Aklının ermediği konular hakkında yorum yapma sen.
    Cevapla
  • mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    bu mantıkla doğu anadolunun komple bitkoyin tesisi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
IMF'den Türkiye açıklaması