Amazon’un oyunu ekran kartlarını yaktı

Amazon’un çevrimiçi oynanan New World isimli oyunu, özellikle bir markaya ait güncel ekran kartlarının bozulmasına neden oldu.

Amazon’un oyunu ekran kartlarını yaktı
Amazon’un oyunu ekran kartlarını yaktı
GİRİŞ 24.07.2021 11:56 GÜNCELLEME 24.07.2021 11:56

Amazon uzun süredir New World adındaki MMO (Devasa Çok Oyunculu) oyunu üzerinde çalışıyordu. Geçtiğimiz günlerde oyunu ön sipariş veren oyunculara beta açıldı ve birçok oyuncu merakla MMO‘ya giriş yaptı. İlk başlarda sunucu ve internet hataları ile boğuşan oyuncular bir süre sonra oyuna girebildi. Fakat bir ekran kartı modeli New World MMO’da büyük sorunlar yaşadı.

EVGA RTX 3090 EKRAN KARTLARI BOZULDU

Devasa Çok Oyunculu oyunlarda amaç her zaman daha fazla insana erişmek oluyor. Bu yüzden bu tarz oyunların hemen hemen her sistemde çalışması planlanır. Amazon’un New World’ü de bunu amaçlayan oyunlar arasında. Oyunun minimum ekran kartı gereksinimi, NVIDIA GTX 670 / AMD Radeon R9 280. Bu seviyede ekran kartlarına gereksinim duyan bir oyunun güncel ve güçlü bir ekran kartına zarar vermesi ilginç olarak karşılanıyor. Çok sayıda oyuncu, özellikle EVGA’nın RTX 3090 kartları olmak üzere, beta’da oynarken ekran kartlarının aşırı ısındığını ve bozulduğunu bildirdi.

ÜRETİCİ FİRMA AÇIKLAMA YAPTI

EVGA, etkilenen ekran kartlarını değiştireceklerini belirtti. EVGA, PC Gamer’a yaptığı açıklamada, “Evet, tüm başarısız 3090‘lar değiştiriliyor. Bu problemden etkilenen müşteriler ile doğrudan iletişim halindeyiz. Onlara giden kartlarımız ve değişim için kartlarımız var. Fiziksel bir hasar olmadığı sürece kartlarınız tamamen garanti kapsamındadır” dedi. Ne Amazon ne de EVGA, ortaya çıkan sorunun ne olduğu konusunda net değil, fakat Amazon oyuna bir güncelleme getirdi. Güncelleme, FPS‘yi sıkıştırarak menü ekranlarında ekran kartı yükünü azaltıyor.

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...