İsrail merkezli casus yazılım şirketinin fişi çekildi

Pegasus casus yazılımıyla gündeme gelen İsrail merkezli NSO Group şirketine bir darbe de Amazon Web Services’ten geldi. Amazon, casus yazılımı yapan NSO Group şirketinin fişini çekti.

İsrail merkezli casus yazılım şirketinin fişi çekildi
İsrail merkezli casus yazılım şirketinin fişi çekildi
GİRİŞ 26.07.2021 10:24 GÜNCELLEME 26.07.2021 10:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Son günlerde gündemden düşmeyen Pegasus casus yazılımının arkasındaki şirket NSO Group ile yaşanan gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Medya kuruluşlarının yakından takip ettiği şirket, her ne kadar konuyla alakalı açıklama yapsa ve şeffaflık raporu yayınladı. Ancak şirket hakkındaki iddialar hala devam ediyor.

Casus yazılım iddialarına Suudi Arabistan'dan yalanlamaCasus yazılım iddialarına Suudi Arabistan'dan yalanlama

Dünyada 'Pegasus' skandalı büyüyor! Macron şoku!Dünyada 'Pegasus' skandalı büyüyor! Macron şoku!

Hal böyle olunca, NSO Group’a sunucu hizmeti sağlayan Amazon‘dan da hamle gecikmedi. Dünya devi şirket, Amazon Web Services şirketi ile hizmet sağladığı NSO Group’un servis altyapısını ve hesaplarını kapattığını açıkladı.

NSO Group’a karşı attıkları adım hakkında Motherboard isimli bir haber sitesine e-posta gönderen AWS sözcüsü, “Bu olayı öğrendiğimizde, ilgili altyapıyı ve hesapları kapatmak için hızlı davrandık” dedi.

PEGASUS NEDİR?

İsrail merkezli NSO Group’a ait Pegasus casus yazılımı, ortaya çıkan bilgilere göre bir Android ve iOS telefona sızdığı anda telefonun tüm hakimiyetini ele geçiriyor. Cihazın kamerasından, mikrofonuna kadar birçok işlevini kullanıcının haberi dahi olmadan erişen yazılım, pek çok ülke istihbaratı tarafından kullanılıyor.

The Guardian’ın yayınladığı habere göre casus yazılımı kullanan ülkeler arasında Meksika, Hindistan, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan gibi ülkeler yer alıyor.

 

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR 1
  • Iqwertz 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden sadece android için caauz yazilim yapiyorlar çünkü arkalarinda Apple iPhone un kurucusu var haaa. Apple ye casuz yazilim gerek yok çünkü bunu Apple kendisi yapiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?