Huawei eski şirketi Honor’un gerisinde kaldı

Akıllı telefon pazarında etkin markalardan biri olan Huwei, Çin pazarında eski alt markası Honor’un gerisinde kaldı.

Huawei eski şirketi Honor’un gerisinde kaldı
Huawei eski şirketi Honor’un gerisinde kaldı
GİRİŞ 28.07.2021 14:31 GÜNCELLEME 28.07.2021 14:31

Akıllı telefon pazarına bir zamanlar damga vuran Huawei, ana vatanı Çin’de oldukça kötü günler geçiriyor. Küresel satışları ABD yaptırımlarından dolayı epey düşen üretici, son üç aylık verilere göre eski alt markası Honor’un bile gerisine düştü.

ABD merkezli araştırma şirketi IDC, Çin’deki akıllı telefon pazarının üç aylık analizini yayınladı. Bu rapora göre Xiaomi, Vivo, OPPO ve Apple’ın satışları son çeyrekte artış gösterdi. Bunun akabinde Honor da gözle görülür bir artış kaydederken, Huawei cephesinde ise işler yolunda gitmiyor.

ZİRVEDE OPPO VE VİVO YER ALDI

Aşağıdaki tabloya göre ilk dört şirketin satış hacmi gördüğünüz üzere artış gösteriyor. Tabloya göre Honor, 2020 yılında elde ettiği birimlerin yaklaşık yarısını sattı. Zira şirketin elindeki beş modelden başka satışa sunacağı bir cihaz bulunmuyordu. Ancak; OPPO, Xiaomi ve Vivo’nun elinde 30’dan fazla farklı model yer alıyor ve bu rakamlar da oldukça iyi.

IDC Çin Araştırma Müdürü Wang Xi, artık inavasyonun üst düzey iş dünyasında itici bir gücünün olmadığına dikkat çekti. En önemlisi de şirketlerin birbirileri arasında ürün savaşı yerine, kullanıcılarla daha iyi ilişki kurabilen olumlu bir marka imajı üzerine çalıştığını ifade etti.

 

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri
Dünyada ilk 10'a girdiler! En güçlü ordu sıralamasında Türkiye sıralama atladı...