Facebook, Google ve Netflix’ten aşı kararı

Koronavirüs pandemisi nedeniyle evde çalışmaya geçen şirketler, ofislere dönme hazırlığı yaparken teknoloji devleri Google, Facebook ve Netflix aşı açıklamaları yaptı.

Facebook, Google ve Netflix’ten aşı kararı
Facebook, Google ve Netflix’ten aşı kararı
GİRİŞ 29.07.2021 10:56 GÜNCELLEME 29.07.2021 10:56

Dünyada etkisini gösteren koronavirüs delta varyantı, hükümetleri ve şirketleri yeni tedbirler almaya itmeye başladı. Gelen son haberlere göre Google, Facebook ve Netflix gibi teknoloji şirketleri koronavirüs aşılarını zorunlu tutacağını açıklamaya başladı. Ülkemizde de gündem olan aşı zorunluluğu yakın bir gelecekte hayatımızın gerçeği haline gelebilir.

GOOGLE 18 EKİM’E KADAR SÜRE VERDİ

Pandeminin başından beri uzaktan çalışma modelini benimseyen şirketlerin başında gelen Google ve Facebook patronları, konuyla ilgili resmi açıklamalarda bulunarak ofise dönüş sürecinin ilk şartının aşı vurulmak olduğunu duyurdular. Google CEO'su Sundar Pichai tarafından yapılan açıklamalarda bunun bir mecburiyet olduğu ifade edilirken, çeşitli nedenlerden ötürü aşı vurulamayan çalışanlara istisnalar uygulanacağı belirtildi. Ayrıca uzaktan çalışma süreci de 18 Ekim'e kadar uzatıldı. Yani Google, bu süreçte çalışanlarına kısmen de olsa esneklik sağlayacak.

FACEBOOK’TA GOOGLE’I TAKİP EDİYOR

Google tarafından yapılan aşı açıklamasından birkaç saat sonra, Facebook'tan da benzer bir açıklama geldi. Lori Goler tarafından CNBC'ye yapılan açıklamalarda, ofise dönüş sürecinde aşının zorunlu olacağı ifade edildi. Bu politikayı yerel kurallara göre uygulamaya koyacaklarını söyleyen Goler, aşı vurulmak istemeyen Facebook çalışanlarını nelerin bekleyeceğine dair bir şey söylemedi.

NETFLIX SİNEMA SEKTÖRÜNDE BİR İLK OLACAK

Netflix'in aşı zorunluluğu kararı aldığı ise Deadline tarafından açıklandı. Şirketin çalışanlarla iletişime geçtiğini söyleyen Deadline editörleri, oyuncu kadrosundan teknik ekibe kadar Netflix'te çalışan herkese aşı zorunluluğu uygulanacağını duyurdu. Ancak platform, aşı vurulmak istemeyen çalışanlar için bazı istisnalar uygulayacak. Netflix'in konuyla ilgili resmi bir açıklama yapması bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam