Intel çip krizi için 100 milyar dolarlık şehir kuruyor

Intel 3 yıl içinde inşa edilecek dev işlemci üretim kompleksi için planlara başladı. 100 milyar dolarlık yatırımla kurulacak dev kompleksin küresel çip krizini hafifletmesi bekleniyor.

Intel çip krizi için 100 milyar dolarlık şehir kuruyor
Intel çip krizi için 100 milyar dolarlık şehir kuruyor
GİRİŞ 08.08.2021 11:04 GÜNCELLEME 08.08.2021 11:08

Küresel çip krizinin etkisini çok ağır hissettirdiği günümüzde yonga üreticilerinin de yatırımları artarak devam ediyor. Intel ülkesinde inşa edeceği yonga üretim tesislerini bir şehir haline getirmeyi planlıyor.

Çinli kaçakçı 256 işlemciyle yakalandıÇinli kaçakçı 256 işlemciyle yakalandı

Küresel çip krizi akıllı telefon, akıllı TV ve beyaz eşya fiyatlarını uçurduKüresel çip krizi akıllı telefon, akıllı TV ve beyaz eşya fiyatlarını uçurdu

Intel patronu Pat Gelsinger ülkeye yapacakları yatırımlar ile ilgili yeni bilgiler verdi. Bir tesis tarzında yatırım beklenirken Intel’in yonga şehri üreteceği ortaya çıktı. 60 milyar dolar ile 120 milyar dolar maliyete sahip olması beklenen şehirde üretim ve paketleme gibi 6-8 arasında değişen farklı modüllerin yer alacağı ifade ediliyor.

100 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK

Özel bir güç santrali olacak bu şehirde her üretim modülünün 10-15 milyar dolara mal olması bekleniyor. 100 milyar dolarlık bir sermayeye sahip olacak şehirde doğrudan 10 bin kişiye istihdam sağlanacak ancak dolaylı olarak da 100 bin kişiye iş imkânı doğacak.

Intel sadece kendisi için değil müşteriler için de farklı teknolojilerde üretim yapacak.

Bileşenlerin verimli bir şekilde iletişim kurabildiği EMIB ve katmanlı Foveros üretim teknikleri bunlar arasında. Intel 4nm ve 3nm üretime uygun olacağı ifade edilen kompleksin en erken 2024 yılında üretime başlaması bekleniyor. Hali hazırda firma ABD’de araştırma halinde ve kompleksin nereye inşa edileceği yıl sonuna doğru belirlenmiş olacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!