Milyarlarca kullanıcısı olan Facebook'tan dua isteme özelliği

Koronavirüs pandemisi, sel ve orman yangınları gibi felaketler sonrası sosyal medya kullanıcıları birbirlerinden dua istemek için başlıklar açmaya başladı. Facebook bu konuya karşı tepkisiz kalmadı ve ‘dua isteme’ butonunu aktif etti.

GİRİŞ 10.08.2021 14:37 GÜNCELLEME 10.08.2021 15:05
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Facebook’un yeni dua isteme özelliği sayesinde artık kullanıcılar arkadaşlarıyla ettikleri duaları paylaşabilecek. Ülkemizde meydana gelen orman yangınlarında bazı vatandaşlar yağmur duasına çıkılmasıyla dalga geçmeye çalışsa da dünya genelinde yaşanan tüm afetlerde tüm inançlardan insanlar birbirlerine dua ediyor. Özellikle doğal afetlerden sonra dua istemek için #prayfor…. şeklinde hashtagler yaygın olarak kullanılıyor.

Ülkemizde de geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve yüreğimizi dağlayan orman yangınlarında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yağmur duası için Antalya’ya gitmesi bazı kişilerce ti’ye alınmaya çalışıldı.

Sosyal medyadan yağmur duasına hedef alan bir başka isim de Necati Tüfekçi. Tüfekçi, "Meteoroloji'den tüyo almıştır kesin' diyeceğim fakat 15 gün yağış yok Antalya'da" dedi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Metin Uca, "Türkiye'de yaşayan herkes bilir ki Ağustos'ta Antalya'ya yağmur yağmaz. Duaya değil, bilime inanın" demişti.

Ancak bu paylaşımları takip eden günlerde Antalya’da yağmur başladı ve orman yangınları tamamen söndü. Manavgat'ta yangın mağduru vatandaşlar, sağanak yağmuru sevinçle birbirine sarılarak karşıladı. Bazı vatandaşlar, "Allah'ım şükürler olsun" diyerek dua etmişti.

Twitter'da başlatılan #prayfor... gibi hashtaglerin etkileşimini gören Facebook benzer bir özelliği devreye alarak insanların birbirinden dua istemelerini kolaylaştıracak özelliği devreye soktu.

FACEBOOK DUA İSTEME ÖZELLİĞİ NASIL ÇALIŞIYOR?

Facebook, ilk olarak ABD’deki kullanıcıları için ‘dua isteme’ özelliğini test etmeye başladı. Facebook kullanıcıları ne için dua ettiklerini arkadaşlarıyla ‘dua ettim’ butonuna tıklayarak paylaşabiliyor ve yorum yapabiliyor.

Facebook, inanç topluluklarını desteklemek için devam eden çabaların bir parçası olarak dua isteme özelliğini Aralık ayında ABD'de test etmeye başladı.

Facebook gruplarında ölüm, yeni doğum, yeni bir iş gibi haberleri paylaşan kişiler gruptaki diğer kişilerden dua isteyebiliyor. Diğer kullanıcılar da ‘dua ettim’ butonuna basıyor. Aynı zamanda kullanıcılar dua gönderisini beğenip, gönderi hakkında yorum da yapabilecek.

Deneme aşamasındaki özellik, ABD'de kilise cemaatleri tarafından yoğun ilgi ile karşılanmış durumda.

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 17
  • Serhan 2 yıl önce Şikayet Et
    bu sosyal medyaya kutsallık anlamı yüklemek için yapılmış bir çalışma. Düşünsenize bir müddet sonra günah çıkartma da eklenir. Ilıştırma hareketleri hep. 2008 lerde bangır bangır reklamı yapıldı facebookun, girmeyen kendini eksik hissediyordu. Artık toplayacağı insanı topladılar, şimdi yönetme zamanı başladı.
    Cevapla
  • Adnan Polatcan 2 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir araştırma yöntemi ve insanların düşüncelerini, tedirginlik duydukları konuları anlamak için güzel ve masumane bir kaynak. Dua edilmesin demiyorum, ama Dua bir amerikan veri tabanına kyd edilmesi farklı bir olay. Zaten rüya araştırmaları yapıyorlar. Saygılar
    Cevapla
  • Asiltürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahireti size unutturuyorlar!!!
    Cevapla
  • Dahi 2 yıl önce Şikayet Et
    dijital duanin arkası dijital tanridir. Kendinize gelin ey millet.Ellerinizi açın Allaha dua edin.nedir bu soytariliklar.fakir fukara doyurulur hep birlikte eller semaya açılır yağmur duasi yapılır. tuşa basacakmissin falan filan.hadi ordan hadi ordan.
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    bu tarz siteler ayakta kalmak için surekli yenilik yapiyor. kullanmayın ve bunlara para kazandırmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme