Poly Network 611 milyon dolarlık kripto para çalındığını açıkladı

Şirket, söz konusu hırsızlığın "merkeziyetsiz finans piyasalarını hedef alan en büyük saldırı" olduğunu duyurdu

Poly Network 611 milyon dolarlık kripto para çalındığını açıkladı
Poly Network 611 milyon dolarlık kripto para çalındığını açıkladı
GİRİŞ 11.08.2021 14:43 GÜNCELLEME 11.08.2021 14:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Merkeziyetsiz finans platformu Poly Network’ün saldırıya uğradığı ve 600 milyon dolardan fazla para kaybettiği bildirildi.

CNBC’nin haberine göre, Poly Network'ün Twitter hesabından yapılan açıklamada, platformun saldırıya uğradığı ve bu olayın, "bugüne kadar merkeziyetsiz finans piyasalarını hedef alan en büyük saldırı" olduğu belirtildi.

Saldırıyı yapanlara iş birliği çağrısında bulunulan açıklamada, “Sevgili hacker, bizler Poly Network ekibiyiz. Seninle iletişime geçmek istiyoruz ve seni 'hack'lediğin varlıkları iade etmeye çağırıyoruz. “ ifadelerine yer verildi.

Güvenlik şirketi SlowMist’e göre, sistemdeki bir güvenlik açığından faydalanan hırsızlar çaldıkları kripto paraları 3 farklı adrese aktardı.

Güvenlik şirketinde görevli araştırmacılar hırsızlığın “uzun süredir planlanmış organize bir saldırı” olduğunu kaydetti.

Veriler, merkeziyetsiz finans piyasalarındaki dolandırıcılık olaylarında rekor seviyede artış yaşandığını gösteriyor.

Kripto para uyumluluk şirketi CipherTrace’a göre, temmuz itibarıyla bu yıl merkeziyetsiz finans piyasalarından toplam 361 milyon dolar değerinde kripto para çalındı.

Bu yılın ilk 7 ayında merkeziyetsiz finans piyasalarındaki hırsızlıkların, toplam kripto para dolandırıcılık hacminin yüzde 54’ünü oluşturduğu ve bu oranın geçen yıl yalnızca yüzde 3 civarında olduğu tespit edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    bu iyi yani bak bunu gøren herkes ayniis deneyecek ve ulkeler o zaman benim digital param gitti gri isterim diye aglayan cok olacak kimi kime silakyet edeceksin o zaman
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etmişlerdi: AK Parti'den tepki
Nefes kesen şampiyonluk yarışında tarih "Galatasaray" diyor!