Avrupa Birliği'nden Apple'a USB-C zorunluluğu

Avrupa Birliği tüm akıllı telefonların ortak mobil şarj cihazıyla gelmesi için mevzuatı Eylül ayında görüşecek. Apple bu potansiyel mevzuata itiraz etmeye başladı. Ancak iPhone serisinin yakında USB-C’ye geçmesi bekleniyor.

Avrupa Birliği'nden Apple'a USB-C zorunluluğu
Avrupa Birliği'nden Apple'a USB-C zorunluluğu
GİRİŞ 14.08.2021 13:33 GÜNCELLEME 14.08.2021 13:33

Android akıllı telefonların neredeyse tamamı USB-C şarj kablosu ile uyumluyken Apple bu konuda farklı kalmak için tüm imkanlarını zorluyor.

Rapora göre Avrupa Komisyonu Eylül ayında cep telefonları ve diğer elektronik cihazlar için ortak bir şarj cihazı kullanılmasına yönelik mevzuatı görüşecek. Bu görüşme bu talebin bir AB kuralı haline gelip gelmeyeceğini belirleyecek.

AVRUPA BİRLİĞİ ARAŞTIRMASI USB-C’Yİ DESTEKLİYOR

Avrupa komisyonu tarafından yürütülen bir araştırmaya göre 2018 yılında AB'deki telefonların %50'sinde mikro USB, %29'unda USB-C ve %21'inde lightning konnektörü vardı ancak bu durum günümüzde oldukça farklı. Günümüzde USB-C şarj kablosu kullanan cihazların oranı ciddi ölçüde arttı.

Avrupa komisyonu tüm cihazların ortak kablo kullanmasının artan Tip C kablo kullanımı sebebiyle mümkün olduğunu ve bu durumun çevreci bir yaklaşım olacağını savunuyor.

Apple ise tek bir şarj cihazı kullanmanın yenilikçiliğe zarar vereceğini ve böyle bir geçiş yaparlarsa arkalarında devasa bir elektronik kablo atığı bırakacaklarını savunuyor.

Eylül ayındaki bu komisyon sonrasında neler olacağını bekleyip göreceğiz.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!