Tek seferde 145 metre delik açan dev makine işe başladı

Çin’in en büyük çapa sahip tünel kazıcı makinesi “Yunhe”, Beijing banliyösünde 6. çevre bulvarının doğu tarafının yeniden inşa projesi kapsamında kazı işlerini yapmaya başladı.

Tek seferde 145 metre delik açan dev makine işe başladı
Tek seferde 145 metre delik açan dev makine işe başladı
GİRİŞ 17.08.2021 09:47 GÜNCELLEME 17.08.2021 09:47

Çinli mühendisler tarafından geliştirilen bu tünel kazma makinesi, tek girişte 16,07 metre çapında ve 145 metre boyunda bir delik/oyuk açma kapasitesine sahip; ağırlığı ise yaklaşık 4 bin 500 ton kadar. 

Communications Construction Company (CCCC).adlı kamuya ait inşaat şirketinin verdiği bilgiye göre, söz konusu kazı aleti pek çok ileri teknoloji ile donatılmış durumda. Öyle ki, 4 bin 800 metrelik bir tüneli, delici ucu/kafayı değiştirme gereği olmaksızın kazabiliyor.

GÜNDE 10 METRE İLERLEYECEK

Projenin şu anda Beijing'in doğu banliyösünde gerçekleştirilmekte olan bölümü çok sayıda karayolu, demiryolu ve akarsu altından geçmekte olduğundan inşaat bakımından önemli zorluklar içeriyor. Dolayısıyla tünel kazıcının 59 metre derinlikte çalışması gerekiyor. Söz konusu projeye ilişkin inşaat makineleri başmühendisi Gou Changchun, kazıcı aletin, günde 10 metre kazmaya başlamadan önce deneme olarak günde 1 metre kazacağını belirtti. 

Beijing 6. çevre bulvarının doğu kesiminin yenileme inşaat çalışmaları, başkentin çevre karayollarının ağır trafik baskısından bir ölçüde kurtulmasını sağlayarak Beijing-Tianjin-Hebei bölgesinin eşgüdümlü gelişimine katkıda bulunacak. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi