Çin uzayda elektrik üretecek

Çin yörüngeye yerleştireceği güneş panelleriyle kablosuz enerji aktarımı yapabilecek Bishan Uzay Güneş Enerjisi İstasyonu için hazırlıklara başladı.

Çin uzayda elektrik üretecek
Çin uzayda elektrik üretecek
GİRİŞ 17.08.2021 15:24 GÜNCELLEME 17.08.2021 15:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çinli bilim insanları, yörüngede bulunan güneş panellerinden enerji elde edebilmek için yeni bir enerji santrali inşa etmeye hazırlanıyor. Chongqing Üniversitesi'nde profesör Zhong Yuanchang liderliğinde yönetilen bu proje, uzayda toplanan Güneş enerjisinin Dünya'da kullanılmasına olanak sağlayacak.

ABD'li milyarder Jeff Bezos'un şirketi Blue Origin, NASA'ya dava açtıABD'li milyarder Jeff Bezos'un şirketi Blue Origin, NASA'ya dava açtı

Elon Musk'tan Ay yolculuğu açıklaması: Muhtemelen daha erkenElon Musk'tan Ay yolculuğu açıklaması: Muhtemelen daha erken

Bishan Üssü olarak adlandırılan bu enerji santrali, son derece gelişmiş teknolojiler ve geniş çaplı araştırmalara ihtiyaç duyduğu için elbette hemen faaliyete geçmeyecek. 2030 yılında küçük ölçekli, 2050 yılına kadar da gigawatt ölçeğinde enerji toplayabilecek bir istasyon kurmak isteyen bilim insanları, tüm bu faaliyetlere geçmeden önce mikrodalga güç iletim testlerini yapabilmek adına irtifa balonları kullanacak.

ÇİN’İN İLK BÜYÜK ÖLÇEKLİ ELEKTRİK SANTRALİ OLACAK

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin, karbondioksit emisyonlarını azaltma ve karbon nötr olma hedefleri doğrultusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda güneş enerjisinden ürettiği elektrik miktarını %23 artırdığını açıklayan 1,398 milyarlık nüfuslu ülke, güneşten daha fazla enerji elde edebilmek adına kendi uzay teknolojilerini de devreye soktu.

Singapur'un Bishan semtinde konumlandırılacak bu yeni enerji istasyonu, yörüngede bulunan güneş panellerini kullanarak, kablosuz bir şekilde Güneş'ten enerji toplayabilecek. Bishan Üssü, aynı zamanda Çin'in ilk büyük ölçekli elektrik santrali olma özelliği de taşıyacak. Bu üssün en büyük özelliklerinden biri de gece gündüz farkı olmadan, zorlu hava koşullarında bile aynı derecede enerji toplayabilecek olması.

 

YORUMLAR 2
  • ÇARŞAMBALI 2 yıl önce Şikayet Et
    2050 de dünya olacakmi ki ?
    Cevapla
  • Carsambali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Cin Dunyayi yakacak.Bela oldular basimiza.Abd Rusya Avrupa muslumanlar ile ugrasacaklarina bu Cin belasindan dunyayi kurtarmanin yoluna gidilsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi