iPhone’ları hızlandıracak kolay yöntem

Telefonunu hızlandırmak isteyen iPhone kullanıcıları tarafından daha önce kimsenin aklına gelmeyen bir yöntem keşfedildi.

iPhone’ları hızlandıracak kolay yöntem
iPhone’ları hızlandıracak kolay yöntem
GİRİŞ 24.08.2021 10:09 GÜNCELLEME 24.08.2021 10:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Apple’ın iPhone modelleri genellikle uzun süreler boyunca hiçbir donma yaşamadan kullanılabiliyor. Hatta 4 yıl önce piyasaya sürülen iPhone modelleri bile günümüzde gayet başarılı bir performans gösteriyor. Ancak daha eski modellerde yeni sistem güncellemeleri nedeniyle bazı donmalar yaşanabiliyor. Bu nedenle kullanıcılar telefonlarını hızlandırmak için ilginç bir yöntem keşfetti.

Apple Watch Series 7 tasarımı sızdırıldıApple Watch Series 7 tasarımı sızdırıldı

WhatsApp için iPhone'dan Android'e kolay geçişWhatsApp için iPhone'dan Android'e kolay geçiş

Bir iPhone kullanıcısı akıllı telefonunda sıra dışı bir yöntem denedi. iPhone’un bölgesini Fransa olarak değiştiren kullanıcı, performansın bir anda arttığını fark etti. Bu değişikliği yapmak için Ayarlar>Genel>Dil ve Bölge yolunu takip ederek bölgeyi Fransa olarak işaretlemeniz yeterli olacaktır. Bu durum akıllara nasıl olabilir sorusunu getirdi.

FRANSA KAYITLI IPHONE NEDEN HIZLANDI?

Apple’ın iPhone’ları bilerek yavaşlattığı yönünde haberler geçtiğimiz yıllarda gündeme gelmişti. Özellikle eskiyen modellerde gözlemlenen bu olay kullanıcılar tarafından tepkilere yol açmıştı. Apple konu hakkında “bataryası eskiyen iPhone modelleri artık işlemciye güç veremediği için aniden kapanabilir” açıklamasını yapmış ve bir itirafta bulunmuştu. Apple bu durumun önüne geçmek için işlemcinin frekans hızını düşürmeyi seçmişti.

Apple, bu hamlesi nedeniyle Fransa tarafından tam 25 milyon euro cezaya çarptırılmıştı. Bunun sonucunda, iPhone’ların en azından Fransa’da artık planlı yavaşlatma politikasına tabi tutulamayacağı beklentisi oluştu. Apple resmi olarak bunu doğrulamadı, fakat paylaşılan bazı kullanıcı raporlarına göre iPhone’un bölgesini Fransa olarak değiştirmek performansı önemli ölçüde artırıyor. Hatta aynı işlemin iPad’lerde bile işe yaradığı belirtiliyor.

KARŞILAŞTIRMA TESTİYLE İSPATLADI

iPhone 7 kullanıcısı GeekBench testiyle iddiasını kanıtladı. Telefon, bölgesi Fransa olarak değiştirilmeden önce 286.632 skor elde ederken; değiştirildikten sonra 298.321 puan aldı. Teorik olarak bakıldığında uçuk bir değişiklik yok, ancak yine de sayısal olarak farklı sonuçlar ortaya çıkması akıllara Apple’ın her ülke için ayrı politika izlediği ihtimallerini getirdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Dil fransızca olmuyormu
    Cevapla
  • Vatann sever 2 yıl önce Şikayet Et
    İletişim başkanlığı kontrol etsin Apple cezayı kessin Fransa da ceza işe yaramış Bizim suçumuz ne??????
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den müfredat açıklaması! İntegral neden yok? İşte cevabı...
Galatasaray zirvede farkı açtı!