Apple Watch iki defa hayatını kurtardı

Apple Watch akıllı saatlerin hayat kurtardığı haberleri daha önce de gündeme gelmişti. Ancak bu sefer Apple Watch sensörleri sayesinde 70 yaşındaki kullanıcısının ikinci defa hayatını kurtardı.

Apple Watch iki defa hayatını kurtardı
Apple Watch iki defa hayatını kurtardı
GİRİŞ 25.08.2021 13:58 GÜNCELLEME 25.08.2021 13:58

Apple Watch, bir kez daha potansiyel olarak hayat kurtardı.Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleşen olayı, 70 yaşındaki Bostonlu Dan Pfau anlattı. Olaya geçmeden önce daha önce Apple’ın akıllı saatlerinin bu tür olaylarla anıldığını belirtelim. Cihazın düşme algılama ve kalp izleme özellikleri, yaşamı tehdit eden durumlarda yardımcı oluyor.

Temmuz ayında 25 yaşındaki bir erkek, cihazın sert bir düşüşten sonra hayatını kurtardığını söyledi. Benzer bir şekilde, bu ayın başlarında ABD, Missouri şerif yardımcısının karıştığı bir trafik kazasında da acil durum personelini uyardı.

The Boston Globe‘un haberine göre, yaklaşık iki yıl önce Pfau, Massachusetts’in Martha’s Vineyard adasında tatil yapıyordu. Burada bisiklete binerken hız tümseğiyle dengesini kaybedip düştü. Pfau, “Daha sonra hatırladığım şey ambulansta uyanmaktı.” dedi.

DÜŞME ALGILAMA ÖZELLİĞİ KURTARDI

2018’de Apple, Watch Series 4 ile düşme algılama özelliğini tanıttı ve “hayat kurtardı” başlıklı haberler gelmeye başladı. Cihaz, sert bir düşüşü algılamak için sensörlerini kullanıyor. Watch, bir kullanıcının yaklaşık bir dakika hareketsiz kaldığını algıladığında, 30 saniyelik bir geri sayıma başlar. Kullanıcının bileğine dokunurken giderek daha yüksek sesli bir alarm çalıyor. Kullanıcı müdahale etmezse cihaz, önceden kaydedilmiş bir mesaj ve konum bilgisi ile otomatik olarak acil servisleri arıyor.

70 yaşındaki erkek, ayağa kalkıp banyoya yürümeyi başardı ve burada tekrar düştü. Ancak hâlâ bilinci yerinde olan Pfau, Apple Watch’ındaki düşme algılama bildirimini bu kez reddetti.

Yine de yardıma ihtiyacı olduğunu fark eden Pfau, Watch’ın dikte işlevini kullanarak eşine mesaj gönderdi. Yine aynı hastaneye kaldırılan Pfau’ya alnındaki bir yara için dokuz dikiş atıldı. Doktorlar ayrıca kırık bir omur da keşfetti. Pfau, “Daha güzel görünen normal saatlerim var.” dedi. Ancak hayatını iki kez kurtaran Apple Watch yerine diğer saatleri kullanmanın gereksiz olduğunu düşünüyor.

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!