Xiaomi arayüzü MIUI aktif kullanıcı sayısını açıkladı

Xiaomi’nin kendi ürettiği telefonlarda kullanılan MIUI arayüzünü aktif kullanan kişi sayısı açıklandı.

Xiaomi arayüzü MIUI aktif kullanıcı sayısını açıkladı
Xiaomi arayüzü MIUI aktif kullanıcı sayısını açıkladı
GİRİŞ 26.08.2021 11:33 GÜNCELLEME 26.08.2021 11:33

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, akıllı telefon ve yazılım alanlarında ne kadar büyük bir kitleye ulaştığını gösteren rakamları açıkladı.

Xiaomi’nin uzun yıllardır Android tabanlı olarak geliştirdiği MIUI arayüzü günümüzde tüm Xiaomi modellerinde kullanılıyor. Gün geçtikçe popülerleşen Xiaomi’nin MIUI arayüzünün aktif kullanıcı sayısı ikinci çeyrek mali verileriyle birlikte duyuruldu.

Xiaomi ve Redmi modelleri için MIUI 12.5 EE yayınlandıXiaomi ve Redmi modelleri için MIUI 12.5 EE yayınlandı

MIUI YARIM MİLYARA ULAŞTI

Xiaomi, 30 Haziran 2021 itibariyle ikinci çeyrek mali raporunu resmi olarak açıkladı. Şirketin ikinci çeyrekteki toplam geliri; yıllık yüzde 64 artışla 87.79 milyar Yuan oldu.

İnternet hizmetleri açısından ise Xiaomi ikinci çeyrekte, rekor bir seviye olan 7 milyara yuan’a ulaştı ve geliri yıllık bazda yüzde 19,1 arttı. Mali rapor, 2021’in ikinci çeyreğinde Xiaomi’nin küresel internet kullanıcı sayısının hızla büyüdüğünü ve bunu sürdürmeye devam edeceğini de gösteriyor.

Yukarıdaki verilere istinaden Çinli üretici MIUI arayüzünün aktif kullanıcı sayısını da açıkladı. Bu bağlamda Xiaomi’nin popüler arayüzü MIUI, 2021’in Haziran ayı itibariyle; yüzde 32,1 artarak 453.8 milyona ulaştı. Şirketin anavatanı olan Çin, bu rakamın 124 milyonunu oluşturuyor ve oldukça geniş bir kitleye sahip.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi