İki kardeş Bitcoin madenciliğiyle ayda 30 bin dolar kazanıyor

14 ve 9 yaşlarındaki kardeşler, Bitcoin ve diğer iki kripto para birimi madenciliği yaparak ayda 30 bin dolar kazanıyor.

İki kardeş Bitcoin madenciliğiyle ayda 30 bin dolar kazanıyor
İki kardeş Bitcoin madenciliğiyle ayda 30 bin dolar kazanıyor
GİRİŞ 03.09.2021 17:31 GÜNCELLEME 03.09.2021 17:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Texas’ta yaşayan 14 yaşındaki Ishaan Thakur ve 9 yaşındaki kız kardeşi Aanya, son birkaç ayı kazançlı bir Bitcoin (BTC) madenciliği işi kurmakla geçirdi. Bir odada küçük bir masayla başlayan işleri, şimdi Dallas merkezinde kiralık bir veri merkezinde yapılan koca bir işe dönüştü.

Kripto paralarda yükseliş hareketiKripto paralarda yükseliş hareketi

Bu iki kardeş, Bitcoin ve diğer iki kripto para biriminin madenciliği sayesinde ayda 30.000 doların üzerinde para kazanıyor.

Ishaan, CNBC’ye verdiği demeçte, “Teknoloji hakkında yeni bir şeyler öğrenmek ve biraz para kazanmak istediğimiz için bu işe atıldık. Tüm yazı oyun oynayarak geçirebilirdik ancak biz bunun yerine zamanımızı teknoloji hakkında yeni bilgiler edinmek için kullandık” ifadelerini kullandı.

Haberde, iki kardeşin bu işe atılmasının asıl sebebinin “merak” etmeleri olduğu belirtildi. Ishaan, madencilik hakkında birçok YouTube videosu izlemeye ve internetten ilgili kaynakları araştırmaya başladı. Bunun sayesinde de madencilik hakkındaki teknik detaylarda kendini geliştirdi.

ELEKTRİK FATURASI GELİRİN YÜZDE 10’U

İki kardeş, çevre dostu olmak istediklerinden dolayı madencilik için %100 yenilenebilir enerji kullandıklarını belirtirken aylık ne kadar elektrik faturası ödediklerini de açıkladı. Ishaan’a göre hem evlerinde hem de veri merkezine gelen elektrik faturalarının toplamı 3.000 doların biraz altında.

Ishaan ve Aanya ettikleri kârın çoğunu şirketlerine geri yatırmayı planladıklarını açıklarken birazını da gelecekteki üniversite ücretleri için kullanmayı düşündüklerini belirttiler. İki kardeş de tıp fakültesi okumak istiyor; Ishaan Pennsylvania Üniversitesi’ne gitmeyi planlarken Aanya New York Üniversitesi’ne gitmek istiyor.

 

KAYNAK: DONANIMHABER, HABER7
YORUMLAR 5
  • hıghlander 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ikisi 40 sene sonra,birer zengin elit olarak,kendi ülkelerine ajan siyasetçi olarak geri gönderilecek.(bkz. İran-Irak savaşı mimarı,aynı zamanda sahabe'ye lain-haşa- okutan Humeyni laneti gibi).Yoksa yedirmezler di o bitcoin'leri öyle kolayca.
    Cevapla
  • Hahah 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim burda elektrif faturasi gelirin iki katı
    Cevapla
  • Bixtechlog 2 yıl önce Şikayet Et
    Bilim adamı ve elektrik mühendisi Mehmet ethereum madenciliğinde aylık 100 bin $ geliri var Mehmet kaçkere diyoruz sırrını ifşa etme diye geni mi kaçıp geldin buraya
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalan haber sadece ethereum madenciliği yapılabilir.onu yapmak icinde elektronik mühendisliği okumak gerekir
    Cevapla
  • isimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    abd nin şartlarını dusunursek ayda 30 milyar. iyi para
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...