iPhone şarj kablosuyla veri sızdırıldı

Güvenlik araştırmacıları iPhone modellerinde kullanılan Lightning kablolarıyla ilgili çalışmalarda ilginç sonuçlar elde etti. Lightning kablosu üzerinde yapılan geliştirmeyle veri sızdırmayı başardılar.

iPhone şarj kablosuyla veri sızdırıldı
iPhone şarj kablosuyla veri sızdırıldı
GİRİŞ 04.09.2021 10:28 GÜNCELLEME 04.09.2021 10:31

Sıradan bir Lightning – USB-C kablo kullanıyorsunuz ancak bilgisayarda yazdığınız her şeyin aslında kaydedildiğini düşünün. Normal, her zaman kullandığınız kablolara benziyor olabilir ancak değil. Aslında şifreler dahil yazdığınız her şeyi kaydedebilen ve bu verileri kablosuz olarak 1609 kilometreden daha uzaktaki bir bilgisayar korsanına gönderebilen kötü niyetli bir kablo geliştirildi.

iPhone 13 serisi ekranıyla ilgili önemli gelişmeiPhone 13 serisi ekranıyla ilgili önemli gelişme

KÖTÜ NİYETLİ KABLO TEST EDİLDİ

OMG kablosu üzerinde çalışan mühendisler, bilgisayar korsanlarının parolalarınızı veya diğer verilerinizi çalmak için kullanabileceği bir USB-C – Lightning kablo geliştirdi. Bu, ABD’deki MG güvenlik araştırmacılarının yaptığı bir dizi sızma testi aracının yeni versiyonu.

MG daha önce 2019’daki DEF CON hack konferansında kabloların daha eski bir versiyonunun demosunu yapmıştı. Bundan kısa bir süre sonra MG, kabloları başarılı bir şekilde seri üretime geçirdiğini söyledi. Siber güvenlik servisi, Hak5 kabloları satmaya başladı. Ancak daha yeni kablolar, Lightning’den USB-C‘ye dahil olmak üzere yeni fiziksel varyasyonlarla geliyor. Üstelik bilgisayar korsanlarının işine yarayacak daha fazla yetenek içeriyor.

USB-C KABLOLAR DA TEHLİKELİ

MG, Vice‘a “Yeterli yer olmadığı için USB-C kabloların bu tür implantlara karşı güvenli olduğunu söyleyen insanlar vardı. Açıkçası bunun yanlış olduğunu kanıtlamam gerekiyordu.” dedi.

OMG Kabloları, kendi adıyla bir bilgisayar korsanının kendi cihazından bağlanabileceği bir Wi-Fi etkin noktası oluşturarak çalışıyor. Sıradan bir web tarayıcısındaki bir arayüz, bilgisayar korsanının tuş vuruşlarını kaydetmesini sağlıyor. MG, USB-C kabloların akıllı telefonlara ve tabletlere karşı aynı tür saldırıların yapılmasına izin verdiğini belirtti. Bunun dışında MG, pandeminin kabloların üretim sürecini de karmaşık hale getirdiğini açıkladı.

 

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!