Türk girişimi Blindlook engelleri ortadan kaldırıyor

Görme engelli insanların hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen yerli girişim Blindlook, ses teknolojisi sayesinde ürün ve hizmetleri daha erişilebilir kılıyor.

Türk girişimi Blindlook engelleri ortadan kaldırıyor
Türk girişimi Blindlook engelleri ortadan kaldırıyor
GİRİŞ 06.09.2021 14:26 GÜNCELLEME 06.09.2021 14:42

İletişim ve bilginin yüzde 80 görme odaklı olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bu kapsamda teknolojik cihazların arayüzlerinden izlediğimiz dizi ve filmlere kadar tüm içeriklerde görsel bir şölen sunulurken, görme engeline sahip olan kişileri unutmamak gerekiyor. Aslında görme engelliler görmedikleri için değil, dünya bu denli görsel odaklı tasarlandığı için yetersiz ya da engellenmiş hissediyor.

Bu kapsamda son yıllarda teknolojik cihazların erişilebilirlik özellikleri hızla artarken, çeşitli girişimler hayata geçiriliyor. Bunlardan birisi de, 2019 yılında iki Türk girişimci tarafından (Sadriye Görece ve Cihat Ersin Aydın) hayata geçirilen BlindLook.

Görme engeline sahip olan kişileri özgürleştirmeyi hedefleyen BlindLook, ses odaklı teknolojisiyle markaların ürün ve hizmetleri görme engelliler için erişilebilir hale getiriyor.

BLINDLOOK SES ODAKLI TEKNOLOJİLER GELİŞTİRİYOR

Mobil bankacılık üzerinden para transferi yapmak, saç şekillendiriciyle harika bukleler elde etmek, makyaj yaparak özgüven tazelemek, günün yorgunluğunu atmak için çay kahve demlemek… bir görme engelli tüm bunları neden yapamasın ki?

BlindLook yeni ürünü EyeBrand ile görme engelliler için yüzde 100 ses odaklı bir dünya hayata geçiriliyor. BlindLook 2 yıl gibi kısa sürede aralarında Google, Toyota ve Coca-Cola’nın da bulunduğu 20’yi aşkın kurumsal markayla partnerlik kurdu.

2 yıl gibi kısa sürede ulusal ve uluslararası 8 farklı ödül olan girişim, Amerika ve İngiltere’deki operasyonlarını başlattı. 5 yıl gibi kısa bir süre içerisinde 285 milyon görme engelli için büyük işlere imza atmak isteyenBlindLook, şirketleri Görme Engelsiz Marka olmaya davet ediyor.

Sesli dijital menü ve sesli navigasyon desteği sağlayan EyeMenu ürünü ile 1000’i aşkın restoranı görme engelsiz hale getirildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı