Apple zirveyi Xiaomi'ye kaptırdı

Akıllı saat pazarının uzun süredir lideri olan Apple, 2021 ikinci çeyreğinde liderliği Xiaomi’ye kaptırdı.

Apple zirveyi Xiaomi'ye kaptırdı
Apple zirveyi Xiaomi'ye kaptırdı
GİRİŞ 07.09.2021 10:43 GÜNCELLEME 07.09.2021 10:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Son yıllarda oldukça popüler hale gelen giyilebilir teknolojilere öncülük eden akıllı saatler, özellikle sağlık ve spor takibi konularında öne çıkıyor.

Özellikle akıllı saat pazarında büyük bir hakimiyete sahip olan Apple, 2021'in ikinci çeyreğinde yerini Xiaomi'ye bıraktı.

Xiaomi’nin Apple’dan liderliğini almasında birkaç önemli faktör var. Çinli şirket, geçtiğimiz aylarda popüler serisi Mi Band’i güncelledi, oldukça iyi satış rakamları elde etti.

2020’nin ikinci yarısında 8.1 milyonluk satış ile pazar lideri olan Huawei’nin kan kaybetmesi ve 2021'in ikinci çeyreğinde 2.7 milyon adet satabilmesi, diğer Çinli rakibi Xiaomi'ye oldukça fazla yaradı.

2021’in ikinci yarısında Xiaomi 8 milyon satışa ulaşırken Apple, 7.9 milyon satış ile Xiaomi’nin hemen arkasında konumlandı.

Araştırma şirketi Canalys’e göre Apple, Watch Series 7 ile satışlarda tekrar yükselişe geçecek ve yeniden zirveyi almaya çalışacak.

Ayrıca Canalys, Xiaomi’nin ucuz akıllı saatleri ile bu kadar yüksek satış sayılarına ulaştığını söylüyor.

YORUMLAR 1
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kalitesiz ürünler yap yap sat xiomi nedir yaa, yazılım içinde bile reklam var bi dünya hızlandırmak için uygulama eklemısler gereksız bosyere
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!